maanantai 26. toukokuuta 2014

Minnin mokkaleivokset 15 kpl (gluteeniton, munaton, maidoton, soijaton)

Näiden idea lähti aivan ihastuttavista Minni muffinssivuoista, jotka ovat itseasiassa odottaneet kaapissa jo hyvän tovin. Nyt saatiin viimein tilaisuus käyttää niitä. Minnin mokkaleivoksista tulikin iki-ihania.



1 dl Provenan täyskaurajauhoja
1 dl tattarijauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ rkl kaakaojauhetta (Van Houten)
½ tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
1 dl sokeria
1 luomu banaani soseena
3/ 4 dl vaaleaa oliiviöljyä
1 3/4 appelsiinituoremehua
1/4 dl vahvaa kahvia
(meillä on kahvikone ja käytän leivonnassa aina ristrettoa)

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään. Muussaa banaani ja sekoita keskenään öljy sekä nesteet. Lisää nämä kuiviin aineksiin ja sekoita tasaiseksi. Annostele taikina muffinssivuokiin. Paistamiseen kannattaa käyttää huokeampia vuokia ja vaihtaa ne lopulliset vasta tarjoiluvaiheessa. Näin muffinssit ovat kauneimmillaan kahvipöydässä. Paistamiseen suosittelen muffinssipeltiä taikka tuplapaperivuokaa leviämisen estämiseksi. Paista muffinsseja 170 asteessa noin 15 minuuttia. 

Anna muffinssien jäähtyä ja poista ne sitten vuoista. Tässä vaiheessa kuorrutin muffinssit ja painoin se strösselilautaselle. Minnivuokiin siirsin muffarit vasta juuri ennen tarjoilua.

Kuorrutetta oli kokeiltu kerran aiemmin fiilispohjalla ja tarkoitus oli tällä kertaa mitata ainemäärät tänne blogiin. No ei sitten mennyt kuin Strömsössä. Mittasin kattilaan 3 reilua ruokalusikallista kookosöljyä, ripauksen suolaa, reilun ruokalusikallisen kaakaojauhetta sekä vajaat 3 dl tomusokeria, jonka jälkeen lisäsin joukkoon vahvaa kahvia (jälleen ristrettoa). Tässä vaiheessa kuorrute kokkaroitui ja rasva alkoi erottua. Pelastusyritysten tiimellyksessä mittaaminen sitten unohtui. Olin jo menettänyt toivon, kun jotenkin ihmeen kaupalla sain seoksesta tasaista. Yllättäen tämä tapahtui kahvia lisäämällä. Outoa kerrassaan, että erottuneen rasvan sai nestettä lisäämällä korjattua. Ohjetta tulee takuuvarmasti heti, kun joskus näitä taas tehdään. Niin hyviä olivat. Rohkeimmat teistä voivat yrittää fiiliksellä tuota kuorrutetta, näyttäisi niinkin onnistuvan. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti