keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Vappuherkkuja

Kaiketon elämä jättää perinteisistä vappuherkuista jäljelle ainoastaan kaikettomat munkit. Tänä vuonna meillä rikottiin perinteitä ja muodostettiin samalla uusia. Bongasin tässä keväällä Annikan mainion chiacchiere ohjeen (miten tuo nyt sitten pitäisikään lausua... ;) ja oitis päätin kokeilla tuota ohjetta välittömästi vapun koittaessa. Näistä tulee ehdottomasti meidän perheen uusi vappuleivonnainen. Kiitos jälleen Annikalle!


Taikinan tein tällä ohjeella seuraavin muutoksin. Sitruunan tai appelsiinin kuorta meillä ei sekaan raastettu taannoisten sitruunaoireiden jälkeen, vaan korvasin käyttämäni kaurajuoman osin appelsiinituoremehulla (n 1/4 osa). Lisäksi käytin aitoa vaniljaa, viinikiven sijaan leivinjauhetta ja paistamiseen kookosrasvaa (joka oli jo munkkeja varten hankittu). Näitä oli kiva tehdä lasten kanssa yhdessä, paitsi paistamisen hoitelivat aikuiset hieman sivummalla. Suosittelen kokeilemaan vappuherkuiksi kaikille, oli rajoitteita taikka ei. Hauskaa vappua kaikille!

1 kommentti:

  1. Hei, kun nayttaa houkuttavalta!!! Niin Vapputunnelma!! Tosi kiva kun innostuit kokeilemaan....itse innoistuin kokeilemaan tippaleipia samalla taikinalla, tietenkin loysemmalla pohjalla ja hyvia tuli!!! Laitoin omalle sivulleni myos linkin tasta sun versiosta. Maukasta Vappua koko perheelle!!

    VastaaPoista