sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Keitettyä parsaa herkullisella leikanneella ton-ton-kastikkeella :D

Parsa-aika on IHANA! Vanhaan aikaan meillä syötiin aina hollandaisekastiketta parsan kanssa, mutta tänä vuonna en jaksanut tehdä montaa soossia. Näin ollen taivuin kaikettomaan kastikiviritykseen. Kastike oli kattilassa täydellisen näköistä ja leikkasi lautasella pahemman kerran, kun rasva erottui lammikoiksi kastikkeen sekaan. Siitä viis, ihanaa herkkua on tämä. Niin että ruoka voi olla hyvää Srtömsön ulkopuolellakin. ;D


Parsat huuhdoin ja napsautin kovat juuresta pois. Minä olen sitä koulukuntaa joka uskoo, että parsa katkeaa taivuttamalla juuri siitä mistä pitääkin. Sen verran jämäköitä olivat, että kuorimaveistäkin näille vilautin. Hoikemmat ja tuoreemmat menevät minusta ilmankin. Keitin parsoja suolatussa vedessä reilu viisi minuuttia. Meillä ei ole parsakattilaa, enkä edes niputtanut parsoja. Vaarallista elämää... :D Taloutemme kaikkein laakein kattila ajoi asian ihan yhtä hyvin, siellä lepäsivät lappeellaan ja kypsät parsat nappasin kattilasta pihdeillä ylös.

Kastikkeen valmistin mittaamalla kattilaan 2 rkl maizenan tärkkelystä, ½ dl hyvää oliiviöljyä, 2 dl oatlyn luomukaurajuomaa, reippaasti suolaa ja ihan pikkuripaus valkopippuria. Keittelin kastiketta muutaman minuutin koko ajan sekoittaen ja tosiaan tämä erottui aika nopeasti kaadettuani sen parsojen päälle. Postaan tämän nyt kuitenkin, koska jotenkin jännällä tavalla tämä onnistui korvaamaan voikastikkeen suht kivuttomasti, ainakin allergiaruokaan tottuneessa suussa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti