keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Mustikkaiset muffinssit


Viimeaikasten ruokarajoitusten ilmaannuttua on leipomisesta tullut vähintäänkin haastellista. Muutamien kumimaisten tuotosten jälkeen oli mukavaa saada pienelle kaverille syötävää kahvileipää. Näistä tuli kaiken kukkuraksi niin hyviä, että kehtaa tarjota vieraillekin. On aina mukavaa, jos ei tarvitse tehdä kaikkea kahteen kertaan. Ja mikä parasta, asiakaspalaute oli loistavaa ja muffinssi katosi parempiin suihin alta aikayksikön.


1 dl  sokeria
1  pieni banaani soseena
1 dl  sopivaa kaurajuomaa
3/4 dl  auringonkukkaöljyä
2 dl  provenan puhdaskaurajauhoja
1/2 dl  perunajauhoja
2 tl  leivinjauhetta (tarkasta ettei sisällä E330)
1/2 tl   jauhettua kardemummaa
tl kärjellinen ksantaania ja psylliumia
1/2 tl  suolaa
1/2-1 dl  mustikoita

Sekoita yhteen sokeri, soseutettu banaani, kaurajuoma sekä öljy. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Tässä vaiheessa on hyvä arvioida taikinan koostumus. Taikina saa olla löysää, mutta lisää jauhoja jos vaikuttaa vallan juoksevalta. Kääntele joukkoon mustikat. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista  200 aseteessa noin 15-20 minuuttia. Muffinssit kannatta paistaa muffinssipellillä. Pysyvät paremman muotoisina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti