keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Jauhelihapannari

Tänään meillä vietettiin katsauspäivää. Kaapista löytyi eiliseltä paistettua jauhelihaa, mukaan vähän kasviksia ja lounas oli valmis. Tämä olikin oikein tervetullut muunnos ruokalistaan. Samat aineet uudella tavalla valmistettuna tekivät kauppansa. Hyvä hyvä. Saattaisin seuraavalla kerralla laittaa enemmän kasviksia. Nyt en uskaltanut kun pelkäsin, että jää turhan vetiseksi. Raastoin näet kesäurpitsan siemenineen.

3 dl kaurajauhoa
1 rkl peunajauhoa
4 dl kaurajuomaa
½ tl suolaa
1 rkl sopivaa öljyä
1 porkkana hienoksi raastettuna
reilu 1 dl raastettua kesäkurpitsaa
n. 150g paistettua jauhelihaa
1 sipuli

Paista jauheliha ja sipuli pannulla. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Sekoita yhteen jauhot, kaurajuoma, suola ja öljy. Seos on suhteellisen löysä. Lisää joukkoon raasteet ja liha. Mausta esim. yrteillä, tulee tosin ihan hyvää ilman ylimääräisiä mausteitakin, kunhan maustaa jauhelihan kunnolla.  Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan. Kaksinkertaistamalla taikinan tulee pellillinen. Paista 225 asteisessa uunissa n. 40 min (meillä tykätään well done).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti