keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Meille sopivia tuotteita

Tänään oli se suuri päivä, kun viimein tartuin tuumasta toimeen ja päätin perustaa blogin. Viimeaikaisten ruokatakapakkien jälkeen onnistuneet muffinssit toimivat riittävänä innoittajana blogin aloittamisesksi. Tässä sitä nyt sitten ollaan. Kaikkien iloksi ja vaivaksi sekä tämän äitykän helpotuksesksi, perheemme pienimmän reseptit ovat pian kaikkien käytettävissä. Varokaa vaan ystävät ja tutut, me tullaan kohta teille kahville ja syömään...  Seuraavassa hieman "helpotusta" kauppareissuille.
Meille sopivia tuotteita kaupasta löytyy aika rajallisesti ja tarkkana saa olla varsinkin nyt, kun rypsiallergia on hiljattain paljastunut. No tilannehan elää koko ajan, joten sopivien lista toivon mukaan täydentyy pikkuhiljaa.
Kotimaisista viljoista meille sopii ainoastaan kaura ja huom puhdas sellainen. Hiutaleista tällä hetkellä käytössä semperin puhdaskaura ja jauhoista provena. Puuppolan aitokauralta kokeiltu kokonaisia jyviä. Näistä tuli kaurajuomaan keitettynä ihan kiva piirakoiden täyte feikkiriisipiirakoihin. Päivittelen ohjeen jahka saan aikaiseksi mitata aineet, nykyisin kun tuo kokkailu menee ihan mutulla. Kaurajuomista sopivia ovat GoGreen ja Oatlyn luomu (musta purkki). Oatlyn sinisessä purkissa myytävä juoma ei sovi sen sisältämän rypsin vuoksi. Kaurakermat ja jogurtit eivät myöskään sovi.
Sokereista käytössä ihan tavallinen hieno sokeri. Ruokosokeri sen sijaan ei sovi vaan aiheuttaa pahat ihottumat. Siirapeista käytössä se perinteinen tumma. Vaalea ei käy tärkkelyksen vuoksi.
Kiireisen päivän pelatus on Oolannin perunamuussiaines. Ja vain Oolannin, muut sisältävät maitoa. Näiden kanssa saa olla tarkkana. Muussista ja kaurajauhoista syntyy nopeasti pikaiset rieskat. Rieskat ovatkin olleet koko allergiataipaleemme pelastus jo imetysdieetin ajoilta alkaen. Peruna on ja pysyy, jauhot vaihtuu...
Rusinat on meidän karkkia. Vaikka ei meillä karkkia syötäisi ilman allergioitakaan. Kuivattujen hedelmien osastolta toki löytyy muutakin meille sopivaa, mutta tuore hedelmä on aina tuoretta.
Luomua ollaan suosittu aina mikäli mahdollista. Jotenkin tuntuu järkevämmältä syöttää jo valmiiksi herkälle ihmisen alulle mahdollisimman puhdasta ruokaa, kun pieni elimistö on jo muutenkin kuormittunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti