sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Kasvisnyytit grillissä

Meillä tykätään grillata kesäisin. Tämä kesä ei ole siinä suhteessa ollut poikkeus, päinvastoin ilmojenkin suosiessa ulkokokkailua. Työpäivän jälkeen on valtavan ihanaa vallata kesäkeittiö ja mennä ulos syömään; arjen luksusta. Kaikenlaisia kasvisnyyttejä kesäkeittiössämme valmistuu lähes päivittäin, joten tässäpä helluntain herkkuja. Kaverin nyytissä ei luonnollisesti ollut fetaa, mutta suosittelen lisäämään mikäli mahdollista. Ilman juustoakin oli kyllä herkkua, oliiveilla saa mukavaa makumaailmaa myös maidottomaan nyyttiin. Ja oliivit kannattaa todellakin ostaa kivellisinä ja askarrella hitusen. Ne kenkälankilla värjätyt paprikatäytteiset on kyllä ihan hirveitä.

Nyytti pakkausvaiheessa juuri ennen sulkemista.
Puolikkaat kesäkurpitsasta ja paprikasta kuutioituna
n. 10 miniluumutomaattia
valkosipulinkynsi krouvisti pienittynä
muutama kalamata oliivi
(suolaa), mustapippuria ja oreganoa
reilulla kädellä hyvää oliiviöljyä

Ainekset foliolle, nyytti kiinni ja grilliin. Kypsennysaikaa on vaikea tarkasti antaa. Meillä nyytit kypsyvät kaasugrillin ylähyllyllä noin 15-20 minuuttia. 

Näillä aineksilla tuli todella maukkaat nyytit. Arkena kun aika ja jaksaminen on enemmän kortilla, ollaan monesti tehty nopeat nyytit kesäkurpitsasta ja kruunukasviksista. Hyviä ovat olleet nekin. Myös pavut ovat erittäin herkullisia nyyttiaineksia, mikäli ne ruokavalioon mahtuvat. Kaverilla valitettavasti eivät ainakaan vielä, mutta kokeilua on jo tehty ja toiveikkaita ollaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti