tiistai 10. kesäkuuta 2014

Kananuggetit 18 kpl (munaton, gluteeniton, maidoton, soijaton)

Voihan rähmä! Kesäinen lentsu on iskenyt perheeseemme ja varsinkin Kaveriparalla ottaa tiukoille. Kipeänä sitä kaipaa lohturuokaa, kun olo on muuten kamala. Siitäpä syystä meillä viriteltiin nugettitehdas pystyyn ja tiristettiin potilaille kunnon mässyä. Idea polentan käyttöön leivityksessä Annikalta. Toimii!!! Polentan lisänä meillä käytetään tattarijauhoa, koska tykkään liottaa lihat kaurajuomassa ennen panerointia. Kauran luontainen limaisuus toimii hieman samalla tavalla kuin kananmuna leivityksessä. Pelkällä polentalla tämä tekniikka tekee paneroinnista liiankin rapsakan.

Nugetit raakana ennen paistamista.
3 broilerin rintapalaa
1 dl Oatlyn luomu kaurajuomaa
1 tl suolaa, valkosipulijauhetta ja paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
(pyöräytin viidesti :)
1 tl kotisinappia

½ dl tattrijauhoja
1½ dl polentajauhoja
ripaus suolaa ja paprikajauhetta
1 tl kuivattua persiljaa

öljyä paistamiseen

Suosittelen hankkimaan tällaisen paistoverkon ellei sellaista jo omista.
Helpottaa jälkipyykkiä öljyisten kokkailujen jälkeen huomattavasti.

Leikkaa broilerin rintapalat kuuteen osaan. Sekoita mausteet kaurajuomaan ja liota lihoja seoksessa vartin verran. Sekoita sillä aikaa leivitysjauhot ja mausteet. Nostele lihapalat kaurajuomasta, valuta hetki ja pyörittele kauttaaltaan leivitysjauhoissa. Paista nugetit kypsäksi syvässä öljyssä. Ylimääräisen rasvan kannatttaa antaa imeytyä talouspaperiin, jotta pinta jää täysin rapeaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti