maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kaura-quinoasämpylät


3 dl vettä tai kaurajuomaa
reilu ½ rkl psylliumia
½ pss kuivahiivaa
½ - 1 tl suolaa
½ rkl siirappia
1½ dl provenan kaurajauhoja
2 dl quinoajauhoja
½ dl perunajauhoja
2 rkl sopivaa öljyä

Laita lämpimään veteen hiiva, psyllium, suola ja siirappi. Anna turvota 5-10 minuuttia. Lisää öljy ja jauhot. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla noin 5 minuuttia. Pyörittele taikinasta pellille sämpylöitä öljytyin käsin. Sämpylöitä on hyvä litistää hieman ennen uuniin laittoa. Anna kohota peitettynä 20 minuuttia. Paista 225 asteessa noin vartti. Anna sämpylöiden jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti