Kun käytössä ei ole hapanmaitotuotteita,
soijajogurtteja ja perineteinen majoneesikin on poissa laskuista, oli
ilo löytää munattoman kotitekoisen majoneesin ohje. Eihän se tietenkään
ihan sellaisenaan meille sopinut, mutta pienellä säätämisellä sitten.
Eihän tämä oikeaa majoneesia ihan täysin vastaa, mutta loistava korvike
munattomassa maailmassa. Majoneesin suutuntuma on varmaan perunajauhosta
johtuen sellainen, no jännä, mutta käyttökelpoista kamaa kerrassaan.
Alkuperäinen idea tähän säätöön on poimittu Alice Sherwoodin Allergisen
keittokirjasta, joka on muuten oikein näppärä teos
ruoka-ainerajoitteiden kanssa painiskeleville, suosittelen. Meidän
rajoitteilla kirjan lohtu on laiha, mutta ehkä vielä joskus....
2 rkl perunajauhoja
½ tl ksantaania
4 rkl vettä
1 dl sopivaa öljyä (käytin auringonkukka)
1 tl viinietikkaa
ripaus valkopippuria, suolaa ja sokeria
(1 tl sinappia)
(1 tl sinappia)
mausteita oman maun ja mahdollisuuksien mukaan
Mittaa perunajauhot, ksantaani ja vesi
tehosekoittimeen. Vatkaa kunnes tuloksena on kova valkoinen tahna. Lisää
koneen käydessä joukkoon öljy ohuena nauhana. Lisää etikka ja mausteet.
Majoneesia voi halutessaan notkistaa esim. kaurajuomalla tai ihan vedellä, koostumus
hieman kevenee eikä ole niin raskas. Majoneesin on hyvä tekeytyä
kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti