tiistai 17. huhtikuuta 2012

"Kermainen" broilerikastike

Monen perheen ruokapöydässä varmaan syödään broileria kermakastikkeessa. Meillä se ei ihan kirjaimellisesti onnistu, mutta tässä meidän vastine kyseisestä ruokalajista. Aikuisille ja aikuisenmielisille pieni loraus soijakastiketta oman annoksen päälle kruunaa aterian.


450g maustamattomia broilerin filesuikaleita
1 sipuli
½-1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
½ tl paprikajauhetta
½ tl rakuunaa tai timjamia
1 tl kuivattua persiljaa
½ tl sipulijauhetta
½ tl valkosipulijauhetta
ripaus oluthiivahiutaleita
4-5 dl kaurajuomaa
1 tl perunajauhoa + 2 rkl vettä

Paista kanat ja kuutioitu sipuli pannulla. Suolaa paistamisen alkuvaiheessa. Lisää mausteet ja osa kaurajuomasta. Kaurajuoma kannattaa lisätä muutamassa erässä ja viimeinen desi juuri ennen tarjoilua. Tulee kivempi väri ja koostumus. Hauduta kastiketta kymmenisen minuuttia. Suurusta perunajauhosuuruksella. Perunajauholla suurustaessa kannattaa olla tarkkana. Lopputulos on helposti kiisselimäinen, jos innostuu suurustamaan liian reilulla kädellä. Lisää loppu kauramaito ja vielä ripaus kuivattua persiljaa väriä antamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti