Meillä tykätään sienistä ja pakastimen perukoilta löytyi vielä pieni
pussillinen viime syksyn satoa. Uskaltauduin löydöksen vielä käyttämään.
Muutamia kertoja ollaan aiemmin kaverille sieniä maistatettu, ei mikään
hitti, mutta ne on näistä helppo kaivaa pois ja jäljelle jää liha.
Muu perhe kyllä hoitelee sienet. Kaverin kummi harrastaa metsästystä ja
ollaan puhuttu, että heiltä saisi kaverille hirvenlihaa. Pitänee näitä
kokeilla jahka hirven testaus on ajankohtainen. Luulen, että maut
toimisi hyvin yhteen.
400 g sopivaa jauhelihaa
3/4 dl kaurajuomaa tai vettä
1/2 dl puhdaskaurahiutaleita
1 rkl perunajauhoja
1 pieni sipuli tai puolet suuremmasta
1 tl kuivattua persiljaa
½ tl paprikajauhetta
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl hienonnettua valkopippuria
1/2 tl suolaa
Sienitäyte
auringonkukkaöljyä
sieniä (käytin 100g pakastetuja esikypsennettyjä kanttarelleja)
1 pieni sipuli
suolaa
valkosipulijauhetta
valkopippuria
timjamia
(ripaus oluthiivahiutaleita)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti