sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Jauhelihapihvit sienitäytteellä

Meillä tykätään sienistä ja pakastimen perukoilta löytyi vielä pieni pussillinen viime syksyn satoa. Uskaltauduin löydöksen vielä käyttämään. Muutamia kertoja ollaan aiemmin kaverille sieniä maistatettu, ei mikään hitti, mutta ne on näistä helppo kaivaa pois ja jäljelle jää liha. Muu perhe kyllä hoitelee sienet. Kaverin kummi harrastaa metsästystä ja ollaan puhuttu, että heiltä saisi kaverille hirvenlihaa. Pitänee näitä kokeilla jahka hirven testaus on ajankohtainen. Luulen, että maut toimisi hyvin yhteen.

400 g sopivaa jauhelihaa
3/4 dl kaurajuomaa tai vettä
1/2 dl puhdaskaurahiutaleita
1 rkl perunajauhoja
1 pieni sipuli tai puolet suuremmasta
1 tl kuivattua persiljaa
½ tl paprikajauhetta
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl hienonnettua valkopippuria
1/2 tl suolaa
 
Sienitäyte
auringonkukkaöljyä
sieniä (käytin 100g pakastetuja esikypsennettyjä kanttarelleja)
1 pieni sipuli
suolaa
valkosipulijauhetta
valkopippuria
timjamia
(ripaus oluthiivahiutaleita)
 
Sekoita jauhelihataikinan ainekset yhteen ja anna turvota sillä aikaa kun valmistat täytteen. Paista sienet ja hienonnettu sipuli öljyssä, mausta ja anna täytteen jäähtyä hieman. Muotoile jauhelihataikinasta tasakokoisia palloja ja litistä ne sitten mahdollisimman ohuiksi "pihveiksi". Laita ensin yhdelle pihville nokare täytettä ja aseta sitten toinen pihvi päälle kanneksi. Painele reunat kiinni ja muotoile ne tasaiseksi. Paista pihvien pinnat pannulla kiinni ja kypsennä loppuun 200 asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti