maanantai 16. huhtikuuta 2012

Gnocchit


(½ tl psylliumia ja 1 rkl perunoiden keitinvettä)
2 rkl perunoiden keitinvettä
1 tl öljyä
2 dl survottua jauhoista perunaa
n. ½ dl kaurajauhoja
1 kukkurallinen rkl perunajauhoa
ripaus suolaa

Jos käytät psylliumia, sekoita vesi ja psyllium. Anna turvota 5-10 minuuttia. Onnistuu ilmankin, mutta psyllium hieman helpottaa taikinan käsittelyä. Sekoita vesi, öljy, suola sekä mieluiten kuuma perunasurvos ja jauhot. Sekoita huolellisesti. Taikinasta muodostuu tarttumaton pallo. Lisää tarpeen mukaan jauhoja tai vettä. Taikinan koostumus riippuu paljolti perunoista.
Leivo taikinasta sentin pari paksuinen tanko ja leikkaa sentin välein paloiksi. Käännä palaset leikkuupinta ylöspäin ja paina jokaisen keskelle pieni kuoppa. Tässä vaiheessa käytin apuna perunajauhoja. Keitä gnoccheja (suolatussa) vedessä. Gnocchit ovat valmiita, kun ne ovat nousseet pintaan. Nostele reikäkauhalla vedestä anna levätä pieni hetki ja tarjoa haluamasi kastikkeen kera. Gnoccheja voi myös keittämisen jälkeen pyöräyttää nopeasti öljytyn paistinpannun kautta. Tällä kertaa meillä syötiin porkkanakastiketta.  Pesto tms. sopii  myös loistavasti. Päälle ripottelin hieman oluthiivahiutaleita. Oluthiivahiutale-mantelijauhoseos oli myös hyvää. Kaverille pelkkää hiutaletta, kun mantelin sopivuudesta ei vielä tietoa.

Porkkanakastike
1 iso porkkana
öljyä
½ punasipuli
1 pieni valkosipulin kynsi
ripaus suolaa ja valkopippuria
yrttejä

Keitä kuutitoitu porkkana. Kuullota sillä välin sipulit öljyssä. Nostele porkkanapalat reikäkauhalla sipuleiden joukkoon ja anna paistua hetki. Lisää sopiva määrä porkkanoiden keitinlientä ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta ja tarjoa gnocchien tai pastan kastikkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti