(½ tl psylliumia ja 1 rkl perunoiden keitinvettä)
2 rkl perunoiden keitinvettä
1 tl öljyä
2 dl survottua jauhoista perunaa
n. ½ dl kaurajauhoja
1 kukkurallinen rkl perunajauhoa
ripaus suolaa
Jos käytät psylliumia, sekoita vesi ja psyllium.
Anna turvota 5-10 minuuttia. Onnistuu ilmankin, mutta psyllium hieman
helpottaa taikinan käsittelyä. Sekoita vesi, öljy, suola sekä mieluiten
kuuma perunasurvos ja jauhot. Sekoita huolellisesti. Taikinasta
muodostuu tarttumaton pallo. Lisää tarpeen mukaan jauhoja tai vettä.
Taikinan koostumus riippuu paljolti perunoista.
Leivo taikinasta sentin pari paksuinen tanko ja
leikkaa sentin välein paloiksi. Käännä palaset leikkuupinta ylöspäin ja
paina jokaisen keskelle pieni kuoppa. Tässä vaiheessa käytin apuna
perunajauhoja. Keitä gnoccheja (suolatussa) vedessä. Gnocchit ovat
valmiita, kun ne ovat nousseet pintaan. Nostele reikäkauhalla vedestä
anna levätä pieni hetki ja tarjoa haluamasi kastikkeen kera. Gnoccheja
voi myös keittämisen jälkeen pyöräyttää nopeasti öljytyn paistinpannun
kautta. Tällä kertaa meillä syötiin porkkanakastiketta. Pesto tms. sopii myös
loistavasti. Päälle ripottelin hieman oluthiivahiutaleita.
Oluthiivahiutale-mantelijauhoseos oli myös hyvää. Kaverille pelkkää
hiutaletta, kun mantelin sopivuudesta ei vielä tietoa.
Porkkanakastike
1 iso porkkana
öljyä
½ punasipuli
1 pieni valkosipulin kynsi
ripaus suolaa ja valkopippuria
yrttejä
Keitä kuutitoitu porkkana. Kuullota sillä välin
sipulit öljyssä. Nostele porkkanapalat reikäkauhalla sipuleiden joukkoon
ja anna paistua hetki. Lisää sopiva määrä porkkanoiden keitinlientä ja
soseuta sauvasekoittimella. Mausta ja tarjoa gnocchien tai pastan
kastikkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti