lauantai 21. huhtikuuta 2012

Rakuunaiset broilerinkoivet

Olen aina tykännyt marinoida lihat itse ja tällä hetkellä ei muita vaihtoehtoja olisikaan. Saapahan sen makuista kuin haluaa ja suolan määränkin voi itse määritellä. Tällä peruskaavalla tulee kanankoivet nykyisin marinoitua. Yrttiä vaihtamalla maku muuttuu mukavasti. Myös hieman valkosipulisempi tuoreesta valkosipulista tehty versio on maukas. Tällä kertaa kanalle makua antoi kuivattu rakuuna.


1 kg broilerin koipipaloja tai koipireisiä
½ dl sopivaa öljyä
1 rkl valkoviini- tai omenaviinietikkaa
½ dl vettä
1 tl kuivattua rakuunaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl suolaa
1 tl siirappia tai hunajaa
½ tl valkopippuria myllystä

Mittaa marinadin ainekset minigrip pussiin, sekoita ja lisää kanat. Sulje pussi ja hiero marinadi lihojen pintaan. Anna maustua jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielummin pidempään. Paista 200 asteessa n. 40 minuutttia. Koipireisiä olen pitänyt arviolta tunnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti