Olen aina tykännyt marinoida
lihat itse ja tällä hetkellä ei muita vaihtoehtoja olisikaan. Saapahan
sen makuista kuin haluaa ja suolan määränkin voi itse määritellä. Tällä
peruskaavalla tulee kanankoivet nykyisin marinoitua. Yrttiä vaihtamalla
maku muuttuu mukavasti. Myös hieman valkosipulisempi tuoreesta
valkosipulista tehty versio on maukas. Tällä kertaa kanalle makua antoi
kuivattu rakuuna.
1 kg broilerin koipipaloja tai koipireisiä
½ dl sopivaa öljyä
1 rkl valkoviini- tai omenaviinietikkaa
½ dl vettä
1 tl kuivattua rakuunaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl suolaa
1 tl siirappia tai hunajaa
½ tl valkopippuria myllystä
Mittaa marinadin ainekset minigrip
pussiin, sekoita ja lisää kanat. Sulje pussi ja hiero marinadi lihojen
pintaan. Anna maustua jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielummin
pidempään. Paista 200 asteessa n. 40 minuutttia. Koipireisiä olen
pitänyt arviolta tunnin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti