torstai 19. huhtikuuta 2012

Täyskaurapuikulat (8kpl)


2 dl vettä
½ rkl psylliumia
½ pss kuivahiivaa
1 tl siirappia
½ tl suolaa
3 dl provenan kaurajauhoja
1 dl puhdaskaurahiutaleita
3 rkl sopivaa öljyä

Laita psyllium ja hiiva lämpimään veteen. Turvota 5-10 minuuttia. Lisää suola, jauhot ja hiutaleet. Sekoita yhteen ja lisää öljy. Sekoita taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia. Muotoile taikinasta puikuloita pellille öljytyin käsin. Anna kohota peitettynä 20 minuuttia. Pistele puikulat perunajauhotetulla haarukalla. Ilman jauhoa haarukka tarttuu leipiin ja repii ne rikki. Paista puikuloita 200 asteessa 20-25 minuuttia. Liian lyhyt paistoaika jättää leivän sisuksen helposti limaiseksi - täyskauraleivonnan haasteita.  Anna leipien jäähtyä liinan alla. Leivät kannattaa halkaista ennen pakastusta. Sahateräinen veitsi on paras.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti