2 dl vettä
½ rkl psylliumia
½ pss kuivahiivaa
1 tl siirappia
½ tl suolaa
3 dl provenan kaurajauhoja
1 dl puhdaskaurahiutaleita
3 rkl sopivaa öljyä
Laita psyllium ja hiiva lämpimään veteen.
Turvota 5-10 minuuttia. Lisää suola, jauhot ja hiutaleet. Sekoita yhteen
ja lisää öljy. Sekoita taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5
minuuttia. Muotoile taikinasta puikuloita pellille öljytyin käsin. Anna
kohota peitettynä 20 minuuttia. Pistele puikulat perunajauhotetulla
haarukalla. Ilman jauhoa haarukka tarttuu leipiin ja repii ne rikki.
Paista puikuloita 200 asteessa 20-25 minuuttia. Liian lyhyt paistoaika
jättää leivän sisuksen helposti limaiseksi - täyskauraleivonnan
haasteita. Anna leipien jäähtyä liinan alla. Leivät kannattaa halkaista
ennen pakastusta. Sahateräinen veitsi on paras.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti