tiistai 24. huhtikuuta 2012

Maailman helpoin piirakka (ton-ton-ton)

Tämä ohje oli ensimmäinen, jonka avulla sain imetysdieetin aikana leivottua itselleni kahvileipää, joka maistui suhteellisen hyvälle, ei murentunut käsiin ja on nopea ja helppo, täydellinen niihin hetkiin, kun joku tulee puolen tunnin kuluttua. Tarjosin tätä kahvivieraillekin eivätkä uskoneet ettei piirakka sisällä juuri mitään. Reseptiä on jaettu siis jo monesti. Tämä muuten toimii oikein mainiosti myös vehnäjauholla leivottuna. En kuollaksenikaan muista mistä tämän alkuperäisen ohjeen aikoinaan löysin, siinä muistaakseni oli käytetty juuri vehnäjauhoja. Kyse ei ole siis omasta keksinnöstä. Laitan alle kaksi eri versiota meille kaverin dieettiin sopivan ja vähemmän rajoittuneille yleishyvän.
Kaverin ohje
1 1/4 dl sokeria
veitsen kärjellinen vaniljan siemeniä
2½ tl leivinjauhetta
3/4 dl sulaa kookosöljyä
2 dl kaurajuomaa
Yleishyvä ohje
1½ dl sokeria
4 dl jauhoa (esim. semperin fin mix tai vehnäjauho)
1 tl vaniljasokeria
2½ tl leivinjauhetta
1 dl (maidotonta) juoksevaa margariinia
2½dl omenatäysmehua
Sekoita kaikki ainekst yhteen ja kaada taikina piirasvuokaan. Lisää päälle mitä haluat; marjoja, omenoita ja sokerikanelia, persikoita, mitä mieleen tulee. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Olen tehnyt ohjeella myös muffinsseja.

2 kommenttia:

  1. Hei. Vaikuttaa helpolta ohjeelta. Voiko tuon omenatäysmehun korvata jollain toisella mehulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tainnut koskaan kokeilla, mutta luulisin että voi. Käytän useasti mehuja piirakoiden pohjana ja esimerkiksi appelsiinimehu ripauksella kardemummaa on omaan suuhun osunut enemmän kuin hyvin. Kokeilemalla selviää. :)

      Poista