Rypsitön elämä on haastanut meitä leivonnan saralla. Nyt kun kookos
ainakin rasvana näyttäisi sopivan, olen kehitellyt korvikkeen
margariinille ja voille. Ei nyt ihan 1:1 muttta lähellä. Olen suolattua
versiota sipaissut leivän päällekin. Ihan jees, vaikkakin aika rankkaa
kamaa. Valmiiksi tehtynä tämä helpottaa leipomista, kun ei aina tarvitse
odotella kookosmöntin pehmenemistä.
50 g kookosrasvaa
n. 1,5 dl sopivaa öljyä
(suolaa)
Anna kookosrasvan pehmittyä huoneen lämmössä. Sekoita sauvasekottimella
kookosrasva ja öljy yhteen. Mausta halutessasi ripauksella suolaa. Seos
jähmettyy jääkaapissa jäykkyydeltään sellaiseen voimaiseen muotoon.
Pieni lisäys edelliseen. Nyttemmin olen alkanut tehdä tätä niin, että sulatan kookosrasvan kattilassa ja lisään siihen tämän jälkeen öljyn. Kattila kylmään ja kun seos on hieman jähmettynyt, vatkaan sen sähkövatkaimella sekaisin. Molemmat tyylit kyllä toimii, mutta huomattavasti helpompi ja siistimpi tapa tämä jälkimmäinen.
Pieni lisäys edelliseen. Nyttemmin olen alkanut tehdä tätä niin, että sulatan kookosrasvan kattilassa ja lisään siihen tämän jälkeen öljyn. Kattila kylmään ja kun seos on hieman jähmettynyt, vatkaan sen sähkövatkaimella sekaisin. Molemmat tyylit kyllä toimii, mutta huomattavasti helpompi ja siistimpi tapa tämä jälkimmäinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti