torstai 19. huhtikuuta 2012

Väärennetty voi

Rypsitön elämä on haastanut meitä leivonnan saralla. Nyt kun kookos ainakin rasvana näyttäisi sopivan, olen kehitellyt korvikkeen margariinille ja voille. Ei nyt ihan 1:1 muttta lähellä. Olen suolattua versiota sipaissut leivän päällekin. Ihan jees, vaikkakin aika rankkaa kamaa. Valmiiksi tehtynä tämä helpottaa leipomista, kun ei aina tarvitse odotella kookosmöntin pehmenemistä.


50 g kookosrasvaa
n. 1,5 dl sopivaa öljyä
(suolaa)
Anna kookosrasvan pehmittyä huoneen lämmössä. Sekoita sauvasekottimella kookosrasva ja öljy yhteen. Mausta halutessasi ripauksella suolaa. Seos jähmettyy jääkaapissa jäykkyydeltään sellaiseen voimaiseen  muotoon.

Pieni lisäys edelliseen. Nyttemmin olen alkanut tehdä tätä niin, että sulatan kookosrasvan kattilassa ja lisään siihen tämän jälkeen öljyn. Kattila kylmään ja kun seos on hieman jähmettynyt, vatkaan sen sähkövatkaimella sekaisin. Molemmat tyylit kyllä toimii, mutta huomattavasti helpompi ja siistimpi tapa tämä jälkimmäinen.smiley

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti