Tänään vietettiin pastapäivää ja listalla oli
lasagnea. Tämä oli ensimmäinen kokeilu kyseisestä ruokalajista ja
yllätti positiivisesti. Kaveri pisteli kolme lautasellista ja olisi
varmaan syönyt enemmänkin, tuskin nälkäänsä kuitenkaan. Tätä meillä
tehdään ehdottomasti jatkossakin. Tästä tykkäsi aikuiset ja lapset.
Ärsyttävän huonon kuvan onnistuin muuten ottamaan. Teoksessani siis oli
ihan oikeita kerroksia, mutta en malttanut nälkäisten asiakkaiden
roikkuessa lahkeessa antaa ruoan vetäytyä riittävästi. Tästä ohjeesta
riittää neljälle. Käytin 20 senttistä pyöreää vuokaa, kerroksia tuli
tällöin neljä. Isommalle sakille tekisin tuplana.
Yksi annos kaurapastataikinaa muovien välissä
vuokaan sopiviksi levyiksi kaulittuna.
Valkokastike
1 kukkurallinen rkl provenan kaurajauhoa
auringonkukkaöljyä niin että kaikki jauho imeytyy
3 dl kaurajuomaa
1 tl oluthiivahiutaleita
1 tl sipulijauhetta
ripaus suolaa ja valkopippuria
Mittaa kattilaan jauhot ja öljy, lämmitä
sen verran että jauhot turpoaa. Öljyn kanssa saa olla varovainen, jauhot
kärtsää tosi helposti jos pitää levyä liian kuumalla. Lisää kaurajuoma
muutamassa erässä samalla sekoittaen. Lisää mausteet ja anna hautua
hetki miedolla lämmöllä.
Jauhelihakastike
250g porsaan jauhelihaa
1 keskikokoinen sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 porkkaanaa raasteena
½ kesäkurpitsa raasteena
3-4 dl vettä
ripaus mauste- ja valkopippuria
1 tl kuivattua oreganoa
1tl kuivattua basilikaa
suolaa
Paista jauheliha ja sipulit pannulla,
mausta suolalla ja pippurilla. Lisää raastetut porkkanat, kesäkurpitsa,
vesi sekä yrtit. Anna hautua hetki.
Kokoa lasagne. Laitoin vuoan pohjalle sekä
joka väliin molempia kastikkeita, paitsi päälle ainoastaan
valkokastikkeen. Ennen uuniin laittoa ripottelin päälle vielä kuivattua
persiljaa. Tämä ihan ulkonäkösyistä. Vuoan reunoille jää paljon
nestettä, niin pitääkin, se imeytyy kyllä uunissa. Jos joku tekee kaupan
levyistä, saattaisin jopa lisätä nesteen määrää. Meille kun ei mikään
kaupan pasta käy, en osaa tarkemmin sanoa. Tätä tuorepastaversiota
paistoin kiertoilmalla 200 asteessa puoli tuntia. Ja tosiaan kannattaa
antaa ennen tarjoilua vetäytyä folion alla kunnolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti