perjantai 13. huhtikuuta 2012

Lasagne

Tänään vietettiin pastapäivää ja listalla oli lasagnea. Tämä oli ensimmäinen kokeilu kyseisestä ruokalajista ja yllätti positiivisesti. Kaveri pisteli kolme lautasellista ja olisi varmaan syönyt enemmänkin, tuskin nälkäänsä kuitenkaan. Tätä meillä tehdään ehdottomasti jatkossakin. Tästä tykkäsi aikuiset ja lapset. Ärsyttävän huonon kuvan onnistuin muuten ottamaan. Teoksessani siis oli ihan oikeita kerroksia, mutta en malttanut nälkäisten asiakkaiden roikkuessa lahkeessa antaa ruoan vetäytyä riittävästi. Tästä ohjeesta riittää neljälle. Käytin 20 senttistä pyöreää vuokaa, kerroksia tuli tällöin neljä. Isommalle sakille tekisin tuplana.


Yksi annos kaurapastataikinaa muovien välissä
vuokaan sopiviksi levyiksi kaulittuna.

Valkokastike
1 kukkurallinen rkl provenan kaurajauhoa
auringonkukkaöljyä niin että kaikki jauho imeytyy
3 dl kaurajuomaa
1 tl oluthiivahiutaleita
1 tl sipulijauhetta
ripaus suolaa ja valkopippuria

Mittaa kattilaan jauhot ja öljy, lämmitä sen verran että jauhot turpoaa. Öljyn kanssa saa olla varovainen, jauhot kärtsää tosi helposti jos pitää levyä liian kuumalla. Lisää kaurajuoma muutamassa erässä samalla sekoittaen. Lisää mausteet ja anna hautua hetki miedolla lämmöllä.

Jauhelihakastike
250g porsaan jauhelihaa
1 keskikokoinen sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 porkkaanaa raasteena
½ kesäkurpitsa raasteena
3-4 dl vettä
ripaus mauste- ja valkopippuria
1 tl kuivattua oreganoa
1tl kuivattua basilikaa
suolaa

Paista jauheliha ja sipulit pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää raastetut porkkanat, kesäkurpitsa, vesi sekä yrtit. Anna hautua hetki.
Kokoa lasagne. Laitoin vuoan pohjalle sekä joka väliin molempia kastikkeita, paitsi päälle ainoastaan valkokastikkeen. Ennen uuniin laittoa ripottelin päälle vielä kuivattua persiljaa. Tämä ihan ulkonäkösyistä. Vuoan reunoille jää paljon nestettä, niin pitääkin, se imeytyy kyllä uunissa. Jos joku tekee kaupan levyistä, saattaisin jopa lisätä nesteen määrää. Meille kun ei mikään kaupan pasta käy, en osaa tarkemmin sanoa. Tätä tuorepastaversiota paistoin kiertoilmalla 200 asteessa puoli tuntia. Ja tosiaan kannattaa antaa ennen tarjoilua vetäytyä folion alla kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti