sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kasvisperunamuussi

Meidän perheestä puolet tykkää perunamuussista ja puolet taas ei niinkään paljoa. Kultainen keskitie on löytynyt kasvisperunamuussista. Tällä tavoin kasviksia karttelevatkin tulevat niitä syöneeksi. Kaverin myötä meillä on jouduttu luopumaan liemivalmisteista ja lasten kanssa tuota suolaakaan ei voi täysin huolettomasti joka paikkaan työntää. Tässäkin ruoassa sipuli- ja valkosipulijauheet ovat meillä kovassa käytössä, niillä saa mukavasti korvattua suolan, liemikuutiot ja fondit.


n. ½ l vettä
3 isoa porkkanaa
puolikas kukkakaali
1 tl sipulijauhetta
½ tl valkosipulijauhetta
(½ tl suolaa)
2 isoa jauhoista perunaa tai
Oolannin perunamuussiainesta tarpeen mukaan



Mittaa vesi kattilaan, lisää mausteet ja kuutioitu porkkana. Tykkään mitata veden, niin ei tarvitse loppuvaiheessa kaataa veden mukana vitamiineja viemäriin. Keitä hetki ja lisää kukkakaalilohkot ja kuutioitu peruna. Keitä kypsäksi ja survo muussiksi. Jos käytät Oolannin muussiainesta, kannattaa lisätä vasta survomisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti