torstai 19. huhtikuuta 2012

Pelmenit

Kyläilimme taannoin kaverin kummien luona ja ruokalistalla oli pelmenejä. Tuumasta toimeen ja tekemään. Koko allergiataipaleemme ajan olen tasaiseen tahiin vieraillut Maximuksen rajoitetut herkut blogissa ja sieltä olen tämän loistavan kotitekoisen pastataikinan ohjeenkin löytänyt. Kannattaa muuten vierailla.


Kuoritaikinaksi yksi annos kaurapastaa. Kaulitsin taikinan pelmeni kerrallaan aukileikatun minigrip pussin välissä. Toimi hyvin. En oikein uskaltanut käyttää pastakonetta, kun sitä tuskin olisi saanut puhdistettua tarpeeksi. Ja jotenkin aiempien vehnäpastojen tuntumalla luulen, että tämä taikina ei välttämättä toimisi koneessa. Mene ja tiedä. Eli kaulitulle taikinalle täyte, taita kiinni, leikkaa pienellä juomalasilla puolikuun muotoon ja painele vielä reunat haarukalla. Täytteeksi laitoin tällä  lihapullaohjeella tehtyä mureketta. Nämä eivät tuoreeltaan kestä riittävän pitkää keittämistä, jotta raaka liha kypsyisi pelmenien sisällä. Pitänee testata josko näitä voisi pakastaa. Infoilen jahka testattu... Keitä pelmenejä neljä minuuttia ja nosta reikäkauhalla tarjolle. Liian pitkä keittäminen hajottaa taikinan. Pelmenien lisäkkeet ovat vielä kehittelyn alla, mutta lisäilen niitäkin ajan kanssa. Hyvin maistui ilmankin ja oli melkei saman näköistä kuin muillakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti