Kyläilimme taannoin kaverin kummien luona ja
ruokalistalla oli pelmenejä. Tuumasta toimeen ja tekemään. Koko
allergiataipaleemme ajan olen tasaiseen tahiin vieraillut Maximuksen
rajoitetut herkut blogissa ja sieltä olen tämän loistavan kotitekoisen pastataikinan ohjeenkin löytänyt. Kannattaa muuten vierailla.
Kuoritaikinaksi yksi annos kaurapastaa.
Kaulitsin taikinan pelmeni kerrallaan aukileikatun minigrip pussin
välissä. Toimi hyvin. En oikein uskaltanut käyttää pastakonetta, kun
sitä tuskin olisi saanut puhdistettua tarpeeksi. Ja jotenkin aiempien
vehnäpastojen tuntumalla luulen, että tämä taikina ei välttämättä
toimisi koneessa. Mene ja tiedä. Eli kaulitulle taikinalle täyte, taita
kiinni, leikkaa pienellä juomalasilla puolikuun muotoon ja painele vielä
reunat haarukalla. Täytteeksi laitoin tällä lihapullaohjeella
tehtyä mureketta. Nämä eivät tuoreeltaan kestä riittävän pitkää
keittämistä, jotta raaka liha kypsyisi pelmenien sisällä. Pitänee
testata josko näitä voisi pakastaa. Infoilen jahka testattu... Keitä
pelmenejä neljä minuuttia ja nosta reikäkauhalla tarjolle. Liian pitkä
keittäminen hajottaa taikinan. Pelmenien lisäkkeet ovat vielä kehittelyn
alla, mutta lisäilen niitäkin ajan kanssa. Hyvin maistui ilmankin ja
oli melkei saman näköistä kuin muillakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti