lauantai 28. huhtikuuta 2012

Broilerpyörykät


3/4 dl kaurajuomaa
½ dl puhdaskaurahiutaleita
400g broilerin paistijauhelihaa
½ sipuli hienoksi pilkottuna
½ tl hienonnettua valkopippuria
½  tl suolaa
1 tl kuivattua persiljaa
½ tl valkosipulijauhetta
auringonkukkaöljyä pyörittelyn avuksi

Mittaa kaurajuoma ja hiutaleet kulhoon. Anna turvota sillä aikaa, kun hienonnat sipulin. Lisää kulhoon pilkottu sipuli ja mausteet sekä liha. Sekoita hyvin ja pyörittele taikina pulliksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Broilerin lihasta tehty taikina tuppaa tarttumaan käsiin, öljytyin käsin homma helpottuu ja öljy antaa pullille kivan paistopinnan. Paista pyöryköitä 200 asteessa 15 - 20 minuuttia.

Ihan vinkkinä vaan, kun usein allergisten pyörykkäohjeissa neuvotaan laittamaan kananmunan tilalle perunajauhoa, että broilerpyöryköihin ei sitten mielestäni kannata laittaa. Olen kerran laittanut ja voin kertoa, että oikein hyviä superpalloja tuli, jos joku kasariajoilta sellaisten olemassa oloa vielä muistaa. Toimii muiden lihojen kanssa vaan ei siivekkäiden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti