3/4 dl kaurajuomaa
½ dl puhdaskaurahiutaleita
400g broilerin paistijauhelihaa
½ sipuli hienoksi pilkottuna
½ tl hienonnettua valkopippuria
½ tl suolaa
1 tl kuivattua persiljaa
½ tl valkosipulijauhetta
auringonkukkaöljyä pyörittelyn avuksi
Mittaa kaurajuoma ja hiutaleet kulhoon.
Anna turvota sillä aikaa, kun hienonnat sipulin. Lisää kulhoon pilkottu
sipuli ja mausteet sekä liha. Sekoita hyvin ja pyörittele taikina
pulliksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Broilerin lihasta tehty
taikina tuppaa tarttumaan käsiin, öljytyin käsin homma helpottuu ja öljy
antaa pullille kivan paistopinnan. Paista pyöryköitä 200 asteessa 15 - 20
minuuttia.
Ihan vinkkinä vaan, kun usein allergisten
pyörykkäohjeissa neuvotaan laittamaan kananmunan tilalle perunajauhoa,
että broilerpyöryköihin ei sitten mielestäni kannata laittaa. Olen kerran laittanut
ja voin kertoa, että oikein hyviä superpalloja tuli, jos joku
kasariajoilta sellaisten olemassa oloa vielä muistaa. Toimii muiden
lihojen kanssa vaan ei siivekkäiden.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti