2½ dl kaurajuomaa
½ rkl psylliumia
1 pss kuivahiivaa
½ dl sokeria
½-1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
4 - 4½ dl provenan kaurajauhoja
1½ dl maizenaa
½ dl perunajauhoja
½ dl sopivaa öljyä
Lämmitä kaurajuoma ja lisää sekaan psyllium
ja kuivahiiva. Anna turvota 5-10 minuuttia. Lisää loput aineet ja
vaivaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukulla tai yleiskoneella noin
viisi minuuttia. Muotoile taikina rinkilöiksi ja anna kohota peitettynä
leivinpaperin päällä 30 minuuttia. Muotoilussa perunajauhotetut kädet
tai pari tippaa öljyä käsiin hierottuna helpottavat käsittelyä. Tämä
taikina on vehnättömäksi versioksi muuten ihmeen helppoa käsitellä,
pystyy ihan perinteisesti pyörittelemään pöydällä. Paista munkit
kookosrasvassa noin pari minuuttia per puoli. Nosta kypsät munkit
reikäkauhalla talouspaperin päälle. Sokeroi jäähtyneenä. Koostumus
paranee/ asettuu, kun munkit saavat levätä puolisen tuntia ennen
syömistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti