Kun käytössä on niinkin
rajoitettu määrä ruoka-aineita kuin meillä tällä hetkellä on, täytyy
olemassa olevista yrittää loihtia monenmoista. Jälleen porkkanaa ja
kesäkurpitsaa hieman eri muodossa. Esikoinen kutsuu näitä kiharoiksi ja
niitähän ne ovatkin.
1 iso porkkana
puolikas kesäkurpitsa
reilu pätkä purjoa
1 valkosipulin kynsi
timjamia maun mukaan
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
½ dl vettä
1 dl kaurajuomaa
2 rkl sopivaa öljyä
Suikaloi porkkana ja kesäkurpitsa.
Kuorimaveitsellä tulee kivat kiharat. Leikkaa purjo pitkittäin ohuiksi
suikaleiksi. Kuumenna pannussa öljy ja lisää kasvikset. Valkosipulin
olen painanut veitsen lappeella hieman rikki, näin se on helppo poimia
ruoan seasta pois ennen tarjoilua ja valkosipulin maku ei ole lapsille
liian voimakas. Kuullota kasviksia ja lisää vesi, kun alkavat kuivua.
Anna hautua niin, että vesi on haihtunut. Mausta ja lisää kaurajuoma.
Anna hautua vielä pari minuuttia miedolla lämmöllä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti