perjantai 27. huhtikuuta 2012

Kasviskiharat

Kun käytössä on niinkin rajoitettu määrä ruoka-aineita kuin meillä tällä hetkellä on, täytyy olemassa olevista yrittää loihtia monenmoista. Jälleen porkkanaa ja kesäkurpitsaa hieman eri muodossa. Esikoinen kutsuu näitä kiharoiksi ja niitähän ne ovatkin.


1 iso porkkana
puolikas kesäkurpitsa
reilu pätkä purjoa
1 valkosipulin kynsi
timjamia maun mukaan
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
½ dl vettä
1 dl kaurajuomaa
2 rkl sopivaa öljyä

Suikaloi porkkana ja kesäkurpitsa. Kuorimaveitsellä tulee kivat kiharat. Leikkaa purjo pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna pannussa öljy ja lisää kasvikset. Valkosipulin olen painanut veitsen lappeella hieman rikki, näin se on helppo poimia ruoan seasta pois ennen tarjoilua ja valkosipulin maku ei ole lapsille liian voimakas. Kuullota kasviksia ja lisää vesi, kun alkavat kuivua. Anna hautua niin, että vesi on haihtunut. Mausta ja lisää kaurajuoma. Anna hautua vielä pari minuuttia miedolla lämmöllä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti