torstai 19. huhtikuuta 2012

Kaurapasta

0,5dl perunajauhoja
1dl provenan kaurajauhoja
1/4 tl ksantaania
ripaus suolaa
2rkl öljyä
½ dl vettä
1/2 tl psylliumia

Mittaa vesi kulhoon, lisää psyllium ja turvota viitisen minuuttia. Lisää öljy ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taikinaa saa vaivata hyvän tovin niin että siitä on muodostunut kiinteä tarttumaton pallo. Taikinan on hyvä vetäytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia, mutta mielummin pidempään. Puoli tuntia on lyhyin aika mitä olen pitänyt. 
Kaulitse taikina kahden muovin välissä mahdollisimman ohueksi ja työstä tarpeen mukaan. Keittoaika nelisen minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Eksyin hakusanalla itsetehty kaurapasta -Onko tämän reseptin alkuperä jostain kirjasta/toisesta blogista -kävisin katsomassa alkuperäisen variaatioineen, josta muokata meille.

    Mukavaa syksyä! -gluteeniton perhe

    VastaaPoista
  2. Alkuperäinen idea on poimittu Maximuksen rajoitetut herkut blogista. Kerrassaan loistava blogi. Enpä osaa linkkiä laittaa , mutta tässä rimpsu kopsattavaksi...

    http://rajoitetutherkut.vuodatus.net/blog/2863911/itsetehty-gluteeniton-tuorepasta-myos-munaton/

    Sieltä löytyy ihania pastaohjeita muillakin kuin kaurajauhoilla. Kannattaa tutustua ja kokeilla.

    Iloista syksyä myös sinne! =)

    VastaaPoista
  3. Kiitokset, sinne löysinkin tien -tosin oli hänen oma resepti ilman kananmunaa, joten etsintä jatkuu gluteenittomaan mutta kananmunalliseen reseptiin. -gluteeniton perhe

    VastaaPoista