maanantai 2. huhtikuuta 2012

Pääsiäistä ja siitepölyä ilmassa

Lepän siitepölyä on viime päivinä ollut ilmassa kohtalaisesti ainakin siitepölytiedotteiden mukaan. Leppähän herkistää pahimpia koivuallergikkoja. Meidän kaverin oireet on mukailleet tiedotteen sisältöä eli iho kukkii. Ruoka-aineista omena on täytynyt tiputtaa nyt kokonaan pois. Se ei mene millään tavalla valmistettuna. Pienikin määrä leuhauttaa tällä hetkellä jo valmiiksi huonokuntoisen ihon vieläkin huonommaksi. Pelon sekaisin tuntein ollaan seurattu baanaanin jälkimaininkeja, kun sekin on tuon koivun kanssa ristiallergisoiva. Ei oikein haluaisi menettää näistä vähistä hedelmistä enää yhtäkään. Myös tuo peruna löytyy ristiallergialistalta. Hmm... Onneksi yleensä riittävä käsittely auttaa sietämään allergisoivia aineita. Porkkanan kohdalla sääntö tuntuu pätevän, pakkasen kautta vieraillut porkkana sopii tällä hetkellä paremmin kuin tuoreesta valmistettu. Raakaa ei ole edes uskaltanut ajatella. Hankalaa on taasen tämä meidän syöminen, mutta näillä on nyt vaan mentävä.
Hieman on tässä mielen päällä loppukevät, kun koivun siitepölykaudesta on uumoiltu tänä vuonna erityisen hankalaa. Viime vuoden keväthän oli meille ihon kannalta haastellisinta aikaa. Imetysdieetti oli myöskin kevätkuukausina niukimmillaan. Eli on nuo siitepölyt tainneet kummitella jo silloin, vaikkakin lääkäri on ollut vahvasti sitä mieltä, ettei vauvavuotena vielä voi olla herkistynyt. Esitän eriävän mielipiteeni tähän ja luulen, että en ole ainoa...
Viikonloppuna käytiin virpomassa. Pientä jännitystä oli ilmassa, mutta hienosti meni. Blogin naputtelu alkaa tuottaa hedelmää, mummi oli laittanut ohjeet testiin ja ensimmäisen kerran koskaan meillä ei ollut omia eväitä mukana. Ei siis yhtään mitään! Iso kiitos mummille ja kannustusta tuleviin kokeiluihin. Oli hassua huomata, että ei se kuohkeiden tuotosten leipominen heti alkuun ole näillä rajoituksilla ollenkaan helppoa. Tässäkin kokemus tuo varmuutta. Aika on näemmä kullannut rosoisimmat muistot allergiakokkailujen alkuvaiheista. Mutta mummin muffinssit oli tosi hyvän makuisia ja kaveri onnensa kukkuloilla, keksit piti kolmannen jälkeen siirtää kauemmaksi itseannostelun lähtiessä lapasesta. Samalla huomasin, että täytyy yrittää kirjoitella näistä blogin ohjeista yksityiskohtaisempia. Kuten että nämä nk. vegemuffinssit sun muut on hyvä paistaa muffinssipellin kera. Tavallisella pellillä paistettaessa leivonnaiset leviävät ikävän paljon sivusuunnassa. Päivitän näitä ohjeisiin. On sitä jo niin rutinoitunut, ettei tällaisia osaa erikseen mainita. Lohdutukseksi tunnustan, että on täällä silti silloin tällöin pahoja epätoivon hetkiäkin. Että ei tämä aina helppoa ole.
Tähän päivään on mahtunut myös ilon pisaroita. Käytiin aamupäivällä neuvolassa kasvuseurannassa ja jostakin kumman syystä kaverin painon kehitys olikin muuttanut entistäkin parempaan suuntaan, vaikka edellisestä mittauksesta ruokavalio on mennyt suppeammaksi. Neuvolan tätin kanssa siinä kyllä tuumittiin, että kukaan ei olisi näillä mitoilla missään vaiheessa ollut kiinnostunut kaverin käyristä, mikäli näitä allergioita ei olisi, niin hyvin kasvetaan. Nämä saa kyllä naaman näkkärille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti