maanantai 10. marraskuuta 2014

Isänpäivän juttuja

Isänpäivät osaavat olla yhtä lentämistä. Senpä vuoksi ratkaisin tämän vuoden juhlinnat niin, että kaikki perheemme isät kokoontuivat meille juhlimaan. Loistoratkaisu kaikkiaan. Vaikka tekemistä keittiön puolella riitti, niin täytyy kyllä sanoa, että nautin täysin rinnoin kestitsemisestä. Jotenkin juhlien järjestäminen on aina mukavaa ja kun ruoka maistuu, niin mikäs sen parempaa. Päivän kohokohta taisi kuitenkin olla lasten taiteilemat tyynyt papalle ja ukille. Huippuhienoja! Oli ihana seurata, kun lapset niin ajatuksella ja rakkaudella piirsivät.

Kaverin teokset....
ja Esikon taiteilut.
Ruokapuolelta esittelyyn pääsee tällä kertaa vain jälkiruoka, kun juhlahumun keskellä unohtui pääruoka kuvata. Tarjolla oli broilerinleikkeitä herkkusieni-pekonikastikkeessa. Postailen ohjeen myöhemmin, koska sitä ruokaa tullaan syömään vielä monena talvisunnuntaina. Tässä kuitenkin sukaalaavaahto vadelmakastikkeella. Innoituksena toimi Esikon synttäreiden hyytelökakku.


2 prk GoGreen kauravispiä
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
n. 120g tummaa 70% suklaata
(käytin Pirkan 72% reilua ja luomua)

200 g vadelmaa
½dl vettä
½ dl sokeria

Vadelmakastike kannattaa valmistaa jo hyvissä ajoin. Itse tein sen jo edellisenä päivänä. Keitä vadelmia, vettä ja sokeria muutama minuutti. Anna jäähtyä hetki ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Siivilöi kastikkeesta siemenet pois ja nosta jääkaappin viilenemään.

Valmista sukalaavaahto hetki ennen tarjoilua. Sulata suklaa ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vaahdota kauravispi ja sokerit. Sekoita peini määrä vaahtoa suklaaseen ja lisää sitten suklaa loppuun vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Annostele tarjoiluastioihin, jos tarjoilet vaahdon heti. Mikäli vaahto on jääkaapissa liian kauan, se kiinteytyy ikävästi. Eli jos vaahdon tekee hyvissä ajoin, kannattaa se jättää sekoituskulhoon ja vatkata vielä kertaalleen kuohkeaksi ennen tarjoilua. Koristele vaahto vadelmakastikkeella ja vaikkapa sitruunamellissan lehdillä ynnä tomusokerilla. Loistava kahvin kaveri tämä.

4 kommenttia:

  1. Hei, noi tyynyt on kylla Huikeita!! Ihania, pysyvia taideteoksia! Hellyttavia nuo Kaverin taiteilut ja Esikoisellasi on ihan selvasti designer:in lahjoja...,-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaan :) Ja pieni sadisti sisälläni hymäili tilanteelle, jossa yksi isoisä ei malttanut päästä tyynyä kotisohvalleen asettelemaan ja toinen... silminnähden pohti, että onko se pakko laitta sohvalle. :D :D :D

      Poista
  2. Aivan ihania tyynyjä ja herkullista jälkkäriä! ♥ Oikein ihanaa joulun odotusta koko perheelle! ♥

    VastaaPoista