maanantai 10. marraskuuta 2014

Esikon synttärihumuja

Meillä on JUHLITTU viime aikoina oikein urakalla. Tänä vuonna perheemme lähipiiriin oli levinnyt matkailukuume, joten Esikon synttäreitä juhlittiin pariin otteeseen ja sitten vielä päälle kaverisynttärit. Huh huh!

Varsinaisena juhlapäivänä tarjoamiset toteutettiin myös Kaveria silmällä pitäen. Esikon kakkutoiveena oli valkosukalaajuustokakku, joten kaksi kakkua tuli sitten leivottua. Kaverin kakun tein riskillä ja käytin Oatlyn kaurahapankermaa, joka siis sisältää rypsiä.

iMat fraiche

Pientä röhelöä tuli poskiin, mutta niistä selvittiin yhdellä kevyellä kortisonilla.  Tätä tullaan juhlahetkinä käyttämään jatkossakin. Samalla hoituu rypsin siedätyskin. Tarjolla oli myös perunalepuskoita, savulohta, parmankinkkua, tuorejuustoa, Kaverin omaa levitettä, viinirypäleitä sekä ikisuosikkiohjeellamme valmistettuja keksejä. Puolet tein hillosilmiksi ja puolet dippasin sulaan tummaan suklaaseen ja koristelin appelsiinimehuun tehdyllä pikeerillä.


Kaverin kakku (etualalla)

Pohjan tein murokekseistä ja kookosrasvasta, mutta määriä en osaa sanoa, kun ihan kokeilumeiningillä mentiin. Sen verran pohjaa, että 18 cm irtopohjavuoka peittyy. :D

1 prk GoGreen kauravispiä
1 prk Oatlyn kaura fraicea
1 prk piltti mangososetta
3/4 dl sokeria
½ vaniljatangon siemenet
4 liivatetta
½ dl appelsiinimehua

Vispaa GoGreen, sokerit ja fraice. Lisää mangosose ja sekoita. Sulata liotetut liivatteet mehuun ja kaada ohuena nauhana vaahdon joukkoon kokoajan sekoittaen. Kaada massa irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Vuoan reunat vuorasin leivinpaperikaistaleilla, jotka liimasin reunoilla tilkalla öljyä. Anna kakun hyytyä kylmässä ainakin kaksi tuntia ennen kuin lisäät päälimmäisen kerroksen.

Päällisen keltainen osuus on tehty piltin mangososeesta ja täytyy sanoa, että en suosittele. Kahden purkin sisältö ei hyytynyt lainkaan kolmella liivatelevyllä. Perin outoa. No sentään kesti kakun päällä.


Kakkoskierroksen kakku oli sitten sukalainen. Ja täytyypä sanoa, että pesi tuon ensimmäisen version 6-0. Ei sille vaan mitään mahda, että suklaalla saa loistavasti peitettyä kaurakerman hieman erikoisen maun. Tästä tulee varmasti yksi meidän perheen kestosuosikeista. Ja totesin, että tulen varmaan muutenkin siirtymään hyytelökakkuihin. Niin paljon helpommalla pääsen. ;)


Suklaa-vadelma hyytelökakku

100g tummaa suklaata (Lindt 70%)
1 prk GoGreen vispiä
1 prk Oatlyn kaura fraicea
½ dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
½ dl appelsiinituoremehua

200g vadelmaa
1 rkl sokeria
0,75 dl vettä
2 liivatetta

Työvaiheet ja pohja samat kuin yllä olevassa kakussa. Vadelmat ja sokeri kiehautetaan yhteen ennen liivatteita, jotka siis voi lisätä suoraan vadelmasoseeseen. Ja ulkolaisia marjojahan pitää muistaa keitellä vähintään se 2 minuuttia. 



Kaverisynttäreiden ehdoton ykkösjuttu minulle oli se, että ostin kaiken tarjottavan kaupasta. En tiedä mitä 6-vuotias pikkuvieras mietti mielessään, kun vastasin kakkua haikalevaan kysymykseensä, etten leiponut kun ei ollut pakko. :D No sen minkä keittiössä säästelin, niin täytyy myöntää, että ohjelmapuolella mopo lähtikin sitten käsistä. Yllättäen meidänkin taloudessa on raikunut Robinin tahdit ja arvaatte varmaan millä teemalla juhlittiin. Olipas hauskaa katsella, kun kymmenen kuusivuotiasta diskosi ja lauloi Boom Kahia mukana sanasta sanaan.


 Ihania olivat kerrassaan. Ohjelmanumerona kiinnitettiin Robinille rusettia, vanhan aasinhäntäpelin uudelleenvarioinnilla. Eikös ole muuten perin tyylikäs pahvirobbari. Meillä oli kyllä Esikon kanssa hauskaa kun tätä väännettiin. :)



2 kommenttia:

  1. Voi, kun ihanan nakoinen juhlapoyta tarjoiluineen! Tuo "kaverin kakku" nayttaa niin herkulliselta! Miten muuten saat kakun koristeet aikaan? Taiteiletko itse vai oletko loytanyt "turvallisia" koristevaihtoehtoja kaupoista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä taiteilen itse, mutta Esikon kakkua koristellessa huomasin, että koristeensa sopivat Kaverillekin. Juhlahulinoissa ehdin jo paketin heivaamaan roskiin, mutta postausta kukkasista tulee oitis jahka niitä kaupasta muistan ostaa. Jotakin VALMISTA! Ihanaa!

      Poista