tiistai 11. syyskuuta 2012

Omenaiset possun kyljykset

Ihanaa kun syksy on taasen täällä, eikä vähiten ruokien puoleen. Siitepölyt on pudisteltu pois juuri parahiksi syksyn satoa ajatellen. Kylläpä vaan on ihanaa, kun monet tauolla olleet ruoka-aineet ovat vapautuneet taasen käyttöön. Oman pihan vähistä antimista valmistui tällä kertaa omenaista possua. Saas nähdä mihin loput viisi omenaa käytetään. :D Kateellisena olen kyllä katsellut vanhojen omenapuiden satoa, joka näyttää tänä vuonna todella runsaalta. Vaikka kyllä nuo oman pihan kukkakepin kokoisten puuntaimen tuotoksetkin mieltä lämmittävät. Olivat muuten meidän tämän kodin ekat omenat, jotka ehtivät suuhun asti. Kuvassa tämä omenainen sävellys juuri ennen uuniin menoa.


6 possun kyljystä
5 pienehköä omenaa
3 isoa sipulia
suolaa
 musta- ja maustepippuria
valkosipulijauhetta
n. 2 rkl sinappia (kotisinappi)
1 dl vettä
öljyä paistamiseen

Ota lihat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Paista huoneenlämpöiset kyljykset reilussa öljyssä kullan ruskeiksi ja mausta. Nosta lihat uunivuokaan ja sipaise jokaisen pintaan sinappia. Lisää pannuun pilkotut sipulit ja omenat sekä tarvittaessa loraus öljyä. Kuullota omenoita ja sipuleita hetki ja kaada lihojen päälle. Huuhtele pannu desillä vettä ja kaada uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa (käytin kiertoilmaa) noin tunti. Kääntelin lihoja kerran paistamisen aikana ja noin puolivälissä peitin vuoan foliolla. Meidän maitoa sietävien annokseen lipsahti lisukkeeksi nokare ranskankermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti