keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Uusi vuosi mallia 2015 kera perunasalaatin ton-ton-ton

Uuden vuoden menu on lasten toiveesta nakkeja ja perunasalaattia (siitäkin huolimatta että neuvotteluja on käyty ;). No ainakin mennään perinteitä kunnioittaen. Perunasalaattiin kokeilin tuota tässäkin blogissa vilahdellutta uutuutta eli Oatly kaura fraicea. Inhottaa tosin sen sisältämä rypsi, kun tiedän että huomenissa tarvitaan Kaverin taipeisiin kortisonia. Vaan menkööt aina silloin tällöin, jospa samalla tapahtuisi rypsille siedättymistä siinä samalla. Tässäpä maidoton, munaton ja soijaton perunasalaatti siis. :)


6 isoa kiinteää perunaa
1-2 (luomu) omenaa
1/4 purjosta
2-3 suolakurkkua

1 prk Oatlyn kaura fraicea
2 tl kotisinappia
1/4 tl suolaa
1 tl etikkaa
½ tl valkosipulijauhetta
pari kierrosta mustapippuria myllystä

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Itse keitin kuorineen, kun jostakin syytä peruna on tällä tavoin makuisampi. Anna perunoiden jäähtyä ja pilko sillä aikaa muut ainekset. Tuo käyttämäni purjokin oli muuten suurempaa kokoluokkaa, joten 1/4 on määränä suuntaa antava. Olisiko ollut noin 1½ dl hienoksi suikaloitua purjoa. About. Sekoita kastikeainekset. Kuori ja kuutioi perunat, sekoita yhteen aiemmin pilkottujen ainesten kanssa ja kaada päälle kastike. Kääntele niin, että kastiketta on joka puolella. Anna maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia.

Hyvää uutta vuotta!

2 kommenttia:

  1. Pitää ehkä tehdä. Ihan vesi herahti kielelle. Rakastan niin perunasalaattia. Mut unohdin aiemmin kirjoittaa, mut kui hieno kuusi! Tosi upea!

    Ihanaa uutta vuotta 😁

    -Kaza

    VastaaPoista
  2. Ompas hekullisen näköistä perunasalaattiia! ♥
    Parempaa tätä vuotta koko perheelle! ♥

    VastaaPoista