perjantai 18. heinäkuuta 2014

Täytetty leipä ton-ton-ton

Blogin päivittäminen on näin kesällä jäänyt tyystin. Ruokaa on toki tullut laitettua samaan tahtiin kuin yleensäkin. No onpa sitten syksyisinä sadeiltoina varastossa päivitettävää. :)
Tässäpä kuitenkin yksi ihana kesäkeittiön tuotos, joka syntyi reissuruoaksi. Meille kun ei tien päällä huoltoasemat tarjoa oikein mitään vaihtoehtoja. Näin ollen tämä perhe on tuttu näky pysähdyspaikoilla omia eväitä syömässä. Täytetty leipä olikin mitä mainion matkaeväs: all in one. Ja luulenpa tämän herkun löytävän tiensä myös tuleviin juhlapöytiin. Superhelppokin vielä, koska lämpöhalvaus iski ja kerrankin käytin valmista jauhoseosta.


1 pkt Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta

Viljatuote
Taikinan ohje löytyy paketin kyljestä. Ja jotta taaskaan ei olisi mennyt kuin Strömsössä, jouduin lisäämään taikinaan 1 dl:n tattarijauhoa ja 1 dl:n provenan täyskaurajauhoa, taikinan jäädessä aivan liian löysäksi. Toisaalta tällä tavoin taikinasta tuli juuri mukavan kokoinen. Vettä vähentämällä olisi varmaan ollut hieman tynkä.



Valmiin taikinan kaulitsin jauhoja apuna käyttäen ohueksi leivinpaperin päälle. Leivitn kaulitun taikinan päälle täytteeksi aurinkokuivattuja tomaatteja, 5 siivua parman kinkkua, pari uutta perunaa siivutettuna, tuoretta oreganoa sekä valkosipulirouhetta. Rullasin leivän leivinpaperin avulla muotoonsa ja annoin kohota peitettynä vartin verran. Viiltelin ja jauhotin pinnan ennen paistamista.


Leipä paistui 225 asteessa puoli tuntia ja lepäsi paistamisen jälkeen ritilän päällä. 
Tämä oli hyvää!

2 kommenttia:

  1. Voi etta, kun nayttaa houkuttelevalta!!! Todella hieno matkaevas....kaikki mukana samassa "paketissa". Taytyy ehdottomasti kokeilla tata, kun sattuu olemaan kaapissa Suomen tuliaisena tuota Virtasalmen jauhoseostakin...;-D.

    VastaaPoista
  2. Ompas ihanan näköistä leipää! ♥

    VastaaPoista