Tätä herkkua kului imetysdieetin aikana runsaasti. Rumaa, mutta hyvää.
Toimii niin leivän päällä, kuin vaikkapa grillilihan kylkiäisenä.
Munakoiso on vielä Kaverilla ihan kokeiluvaiheessa, mutta toivottavasti
tämä herkku saadaan Kaverinkin lautaselle. Kaipa tällä on jokin
virallinen nimikin, mutta meillä tämä on ollut sitä miltä näyttääkin;
tahnaa. Meidän tahnaversio on mausteiden suhteen aika riisuttu malli ja
sitruunakin on vaihtunut etikaksi. Esimerkiksi paahdetut sesaminsiemenet
tämän kanssa maistuvat mainiolta.
munakoiso
valkosipulin kynsiä maun mukaan
2-3 rkl sopivaa öljyä
1-2 tl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa, mustapippuria (ja persiljaa)
Halkaise pesty munakoiso pituussuunnassa kahtia. Aseta puolikkaat
kuoripuoli alaspäin uunivuokaan ja tiputa vuoan pohjalle myös
valkosipulin kynnet kuorineen. Meillä tämä tarkoittaa yhtä kynttä, ihan
lasten takia. Tapaan sipaista puolikkaat öljyllä, mutta tämä ei ole
välttämätöntä. Paahda munakoison puolikkaita 200 asteisessa uunissa noin
45 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut kunnolla. Koison pitää olla
täysin pehmeää, ylikypsää. Valkosipulit voi halutessaan poistaa aiemmin,
rippuu kuinka paahteisen makuisesta sipulista kukakin tykkää. Anna
koisojen jäähtyä ja kaavi sitten kuorista niiden sisukset kulhoon. Laita
kulhoon myös öljy, etikka sekä valkosipulit. Soseuta sauvasekoittimella
tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tahnan päälle voi
ripotella hieman persiljaa, ihan jo ulkonäkösyistäkin...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti