1½ dl kaurajuomaa
1 tl finaxin hapanjuurijauhetta
1tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
1½ dl tattrijauhoja
1 dl lämmintä kaurajuomaa tai kaurakermaa
½ tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
2 rkl auringonkukkaöljyä
½ tl leivinjauhetta
2 rkl perunajauhoa
Lämmitä 1½ dl kaurajuomaa ja lisää siihen hapanjuuri, jauhot, sokeri ja
hiiva. Sekoita tasaiseksi ja anna seisoa lämpimässä paikassa 1-2
tuntia.
Lisää taikinaan loppu kaurajuoma ja suola. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut vesi, öljy, leivinjauhe ja perunajauho. Sekoita taikina tasaiseksi. Paista pannulla öljyssä kullanruskeaksi. Perinteiset kalaisat blinilisäkkeet ei meillä käy, mutta suolakurkku ja muut etikkasäilykkeet sekä esimerkiksi maidoton sienisalaatti ovat hyviä lisukkeita kala-allergiselle.
Lisää taikinaan loppu kaurajuoma ja suola. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut vesi, öljy, leivinjauhe ja perunajauho. Sekoita taikina tasaiseksi. Paista pannulla öljyssä kullanruskeaksi. Perinteiset kalaisat blinilisäkkeet ei meillä käy, mutta suolakurkku ja muut etikkasäilykkeet sekä esimerkiksi maidoton sienisalaatti ovat hyviä lisukkeita kala-allergiselle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti