Jäälleen tahnaa, tällä kertaa kesäkurpitsasta. Tämä muistutti erittäin
paljon munakoisotahnaa, ei ihan niin hyvää, mutta melkein. Ja tämän
kanssa ei tarvitse Kaverinkaan kohdalla säästellä, kun sopii varmasti.
Tämä löysi jo tiensä kanawrappien väliin ja tätä tullaan käyttämään
majoneesin asemasta vielä monessa. Ihan jo polttelee tehdä
kesäkeittiössä hampurilaisia.
1 kesäkurpitsa
5 paahdettua valkosipulin kynttä
2 rkl sopivaa öljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
5 paahdettua valkosipulin kynttä
2 rkl sopivaa öljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa kahtia ja aseta puolikkaat
uunivuokaan kuoripuolet alaspäin. Sipaise puolikkaiden leikkuupintoihin
öljyä ja ripaus suolaa. Laita pohjalle myös valkosipulin kynnet. Paahda
kurpitsoja 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia kunnes kurpitsa on
täysin pehmeää. Valkospulinkynnet voi poistaa uunista hieman aiemmin.
Kaavi kurpitsanliha kuorista kulhoon ja lisää joukkoon kuoritut
valkosipulit sekä öljy. Soseuta sauvasekoittimella tasiseksi ja mausta
suolalla sekä pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti