Voihan kevät. Kaverin nahkatilanne on viime päivinä ollut sietämätön.
Luultiin jo, että tilanne oli rauhoittumaan päin, kun Kaveri oli
siloinen kuin mikä. Nyt taas tuntuu, että on aivan sama mitä kasvista
Kaveri syö, iho kukkii. Ja kukkiminen tarkoittaa verestävää
laaja-alaista ihottumaa, joka kyllä rauhoittuu kortisonilla, kun raaskii
tarpeeksi hölvätä. Jokainen nyt varmaan tietää, ettei kortisonia voi
varsinkaan pienelle lapselle käyttää jatkuvasti useita kertoja päivässä.
Toive on suuri, että tilanne rauhoittuu siitepölyajan väistyttyä. Nyt
on ollut pakko antaa Kaverille sellaista ruokaa, joka ei varmuudella
ärsytä ihoa. Pizzapäivän anti olikin tänään täyskaurainen pizzapohja,
täytteinään löysää pinaattiperunamuussia ja broileria. Onneksi marja- ja
hedelmäosasto antavat ravitsemuksellisesti hieman helpotusta. Kyllä
nämä pöperöt silti hieman hirvittävät, kun mielikuva Kaverin ikäisen
ruokavaliosta pyörii enemmän siellä iloisenkirjavalla kasvissektorilla.
No näillä on nyt vaan mentävä. Tässäpä jälleen jakoon yksi idea näihin
erittäin rajoittuneisiin kokkailuihin. Jos ei raaka-aineilla, niin edes
valmistustavalla on mukava saada ruokiin pientä vaihtelua.
1 dl vettä
2 tl hiivaa
1 tl psylliumia
1 tl siirappia
1 rkl sopivaa öljyä
ripaus suolaa, oreganoa ja basilikaa
½ tl sipulijauhetta
½ dl puhdaskaurahiutalita
2 ¼ provenan täyskaurajauhoja
Täytteeksi laitoin:
noin desin löysää pinaattiperunamuussia, jonka maustoin oluthiivahiutaleilla ja ripauksella suolaa
sekä viisi pientä broilerpyörykkää kuutioituna.
Mittaa kulhoon lämmin vesi ja lisää siihen psyllium, hiiva sekä
siirappi. Anna seisoa hetki ja lissää sitten öljy, mausteet sekä kuivat
aineet. Sekoita taikinaa vatkaimen taikinakoukuilla muutaman minuutin
ajan. Yleensä kaulin pizzapohjat kahden leivinpaperin välissä, mutta
tämän sai hyvin tehtyä öljytyin käsin taputtelemallakin. Anna pohjan
kohota peitettynä vartin verran ja lisää päälle täytteet. Paistoin
pizzaa kiertoilman alalämmöllä 200 asteessa vajaan vartin. Normiuunin
keskilämmöllä luulisin 225 asteen olevan hyvä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti