1 rkl tapiocaa
1/4 tl ksantaania
1 tl tomusokeria
ripaus suolaa
½ dl öljyä
2-4 dl kaurajuomaa (gogreen)
Mittaa kulhoon tapioca, ksantaani ja 2 rkl kaurajuomaa. Sekoita
tasaisesi ja vatkaa sähkövatkaimella kiinteäksi massaksi. Jatka
vatkaamista ja kaada ensin öljy ohuena nauhana massan joukkoon ja sitten
kaurajuoma sekä mausteet. Kaurajuoman määärä on makuasia. Kerma saostuu
kuumennettaessa, joten tuohon kahden desin versioon joutuu siinä
vaiheessa lisäämään kaurajuomaa. Toisaalta tiivistemallin säilyttäminen
on mukavampaa. Makuasioita jälleen. Mietin myös vaihtoehtoa, että olisin
kuumentanut kerman valmiiksi, mutta en ainakaan vielä päätynyt tähän
vaihtoehtoon. Tällä tavoin koostumus olisi tietysti lopullinen eikä
ruokaa laittaessa tarvitsi enää ohennella, vaikka eipä tuo kyllä
kokkaillessa häirinnyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti