½ pss kuivahiivaa
1 tl psylliumia
2½ dl vettä
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
1 dl provenan täyskaurajauhoja
1 dl tummaa riisijauhoa
½ dl maizenaa
1 tl tattarirouhetta
1 dl tattrilesettä
1 dl puhdaskarahiutaleita
½ dl hirvelän kaurakuitusta
2 rkl pellavansiemeniä
(½ dl tattrijauhoa)
Mittaa kulhoon lämmin vesi, psyllium, hiiva, öljy ja suola. Sekoita ja
anna seisoa hetki. Lisää kuivat aineet ja sekoita mielellään koneella
muutaman minuutin ajan. Riisittömän ohjeesta saa korvaamalla riisijauhon
esim. tattarijauholla. Kohota taikinaa peitettynä noin 30 minuuttia.
Mikäli taikina tuntuu kohottamisen jälkeen liian löysältä kaulittavaksi,
lisää siihen ½ dl jauhoa, käytin tattaria. Jaa taikina kymmeneen osaan
ja pyörittele palloiksi. Kauli pallot ohuiksi kiekoiksi jauhotetulla
pöydällä. Paista leipiä 250 asteiseesa uunissa (käytin kiertoilmaa) noin
10-12 minuuttia. Käännä leivät paistamisen puolivälissä. Nosta kypsät
leivät ritilän päälle. Itselläni jäi muutama leipä paikoin hieman
pehmeäksi ja näitä leipiä paistoin vielä muutaman lisäminuutin. Toimi
oikein mainiosti, vaikka leivät olivat jo jäähtyneet. Säilytä kuivassa
paikassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti