Munaton majoneesi on mukava lisä rajoittuneeseen ruokavalioomme, mutta
aika ajoin hirvittää sen sisältämä öljyn määrä. Eihän sitä kyllä tule
paljoa kerralla syötyä, mutta silti. Tässä yhdenlainen kevennysyritys.
Aika löysä koostumuksesta tuli, voisi mennä vaikka
salaatinkastikkeenakin. Suosittelen kokeilemaan, vaikka ei olisi suuri
valkosipulin ystävä. Paahdetun valkosipulin maku on yllättävän pehmeä.
1 rkl perunajauhoa (myös tapioca toimii)
1/4 tl ksantaania
2 rkl kylmää vettä
3/4 dl sopivaa öljyä
n. 1/4 dl kaurajuomaa
½ tl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
1/4 tl tomusokeria
paahdettuja valkosipulin kynsiä (käytin 6 kpl)
Leikkaa valkosipulista "hattu" pois niin, että sipulin sisuksen rakenne
on näkyvissä. (Laitan joskus kuvan) Laita sipuli folioon, lorauta
päälle öljyä ja kääri folio nyytiksi. Grillaa sipulia noin 20-30
minuuttia. Vaihtoehtoisesti voit nakata nyytin myös kuumaan uuniin.
Sipuli on valmis, kun siinä on hieman ruskean sävyjä ja sisus on
pehmoinen niin, että kynnet irtoavat kuorista puristamalla.
Mittaa kulhoon ksantaani, jauhot ja vesi. Sekoita sähkövatkaimella
valkoiseksi massaksi. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Mausta suolalla ja etikalla sekä paahdetuilla valkosipulin kynsillä
(muhensin kynnet ensin haarukalla). Vatkaa joukkoon vielä kauramaito.
Tästä tulee myös tosi hyvä aito majoneesi ilman kauramaitoa, tällöin
öljyn määrää on hyvä lisätä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti