Nyt eletään jännittäviä aikoja. Riisi on ollut Kaverin ruokavaliosta nyt
poissa puoli vuotta. Riisin kanssahan ei olla koettu mitään kauhun
hetkiä, mutta atopian pahentumista tuo aikoinaan aiheutti siinä määrin,
että jo kertaalleen sopivana ruoka-aineena oli pakko jättää pois. Meidän
viljaelämä on vaan niin rajoittunutta, että olisi kiva saada riisi
takaisin edes kerran viikkoon rotaatiossa. Toiveikas olen tämän suhteen.
Kaverihan vetää pääosin kauraa ja nyttemmin kerran viikkoon tattaria.
En tiedä mikä siinä on, mutta quinoa ei uppoa kuin risottona ja riisin
come back toisi kyllä ruokien laittoon mukavasti uusia ulottuvuuksia.
Sormet saa syyhyämään myös mahdollisuus riisimaidosta, sitä kun saa
rypsi- ja rapsivapaana, eli auringonkukkaöljypohjaisena. Nuo öljyiset
maidot toimivat monasti paremmin ruoanlaitossa ja makuvaihtelukaan ei
olisi pahitteeksi.
Maidosta toiseen maitoon. Meillä on levännyt kaapin perällä myös
purkillinen mantelimaitoa. Tein taannoin löydön Prismasta. Ja siis
tämäkään ei sisällä tuota pahamaineista rypsiä, jota joka paikkaan on
tungettu. Jotenkin vaan pelottaa nämä pähkinäjutut. Kaveri kun saa
tietyistä ruoka-aineista todella nopeita reaktioita joihin liittyy
voimakasta pään alueen turvotusta. Ja meillä on hiljattain takana
yhdenlainen ambulanssikokemus hengitysjuttuihin liittyen. Tällaiset
säikyttää. Tällä pohjalla mantelimaito on saanut tekeytyä kaapin
kätköissä. Vaan kyllä mantelikin olisi ihan huippujuttu. Täytynee vaan
rohkaista mielensä ja mennä vaikka sairaalan parkkipaikalle
mantelimaitoa maistelemaan...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti