Mummoni teki lapsuudessani usein riisipuuron jämistä lettuja ja ne kyllä
olivat hyviä. Mummon letut oli makeita, mutta meillä tällä kertaa
suolaisia. Letut on muutenkin näppärä tapa saada kullannuput
syömäpuuhiin ja jääkaapista jämät kiertoon.
2 dl vegejuomaa (käytin kauraa)
1 rkl auringonkukkaöljyä
1 dl provenan täyskaurajauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 dl raastettua kesäkurpitsaa
2 dl keitettyä riisiä
½ tl suolaa
½ tl sipulijauhetta
ripaus oluthiivahiutaleita
Sekoita lettutaikinan ainekset keskenään ja anna taikinan turvota
vartti. Paista letut öljytyllä pannulla. Miksei taikinaan voisi laittaa
esim. quinoaakin riisin sijasta. Kohderyhmän huomioiden voi mausteiden
määrää ja laatua säätää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti