Kaverin piirakka muotoutui coctailmalliseksi. Pohjana jo aiemmissa postauksissa vilahdellut taikina. Laitan ohjeen vielä tähänkin ettei tarvitse erikseen kaivella. Täytteen saostin jälleen perunalla ja toimikin sienen kanssa tosi kivasti. Ja kerrankin muistin ottaa vaihekuvia piiraiden tehtailusta. Täytyy taasen todeta, että tämä taikina on niin mukava käsitellä ja syödä. Tykkään kovasti. Tällä teen varmaan seuraavan kerran tuon kermaisenkin version.
Pohja:
3/4 dl vettä
1 dl öljyä
1/4 tl psylliumia
1/4 tl ksantaania
1/4 tl leivinjauhetta
1 dl tattarijauhoa
1 dl puhdaskaurajauhoa
1 dl hirvelän kaurakuitusta
Täyte:
öljyä paistamiseen
n. ½ l pilkottuja sieniä
1 pieni sipuli tai pätkä purjoa
2 dl perunamuussia
2 dl kaurajuomaa
2 rkl perunajauhoa
1/4 tl ksantaania
ripaus suolaa, mustapippuria, timjamia ja oluthiivahiutaleita
Sekoita pohjan ainekset yhteen ja painele taikina piirasvuokaan. Valmista täyte paistamalla sienet ja sipuli öljyssä. Mausta ja lisää joukkoon kaurajuoma ja perunamuussi. Anna jäähtyä hieman ja sekoita joukkoon vielä perunajauhot ja ksantaani. Täytä piiraspohja/pohjat ja paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti