torstai 16. elokuuta 2012

Kaalilaatikko

Kaveri tykkää kaalilaatikosta tosi kovasti. Kaali vaan on yksi niistä ruoka-aineista, joita Kaveri syö rotaatiossa ja silloinkin rajoitetusti. Aika huono yhtälö siis. Kesäkurpitsa on yllättäen osoittautunut todella toimivaksi jatkeeksi kaalilaatikossa. Laatikko maistuu kaalilta, ei kurpitsalta, ja kesäkurpitsa saostaa laatikon mukavasti. Mukavaa, kun ei tarvitse kaalilaatikkopäivinä säännöstellä pienen herkuttelijan annoskokoa.


½ kaali
1 kesäkurpitsa
400g sopivaa jauhelihaa
1 sipuli
1 rkl siirappia
suolaa
jauhettua maustepippuria
öljyä paistamiseen
4 dl kaurajuomaa tai vettä

Suikaloi kaali, kesäkurpitsa ja pilko sipuli. Paista jauheliha ja sipuli öljyssä. Mausta reilusti. Lisää pannulle kaali sekä kurpitsa ja paista miedolla lämmöllä sen aikaa, että kaali pehmenee hieman. Lisää joukkoon siirappi ja sekoita. Kaada seos öljyttyyn uunivuokaan ja kaada päälle neste. Paista 175 asteessa pari tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti