torstai 23. elokuuta 2012

Kauravanukas

Viiliä ja jogurttia, niitä meillä rakastetaan. Ymmärtää siis hyvin, että Kaveria harmittaa katsella, kun toiset vetelevät purkista herkkua hyvällä halulla. Silloin tällöin tulee viriteltyä jogurtin korviketta ja tässä yksi ihan käyttökelpoinen malli. Kahden suuruksen ansiosta kauran limaiset ominaisuudet eivät tule niin häiritsevästi esille. Maistuu suht reilusti kauralle, mikä ei välttämättä ole ollenkaan huono juttu, kun kauran ominaismaku on aika makeahko. Makeus sopii tähän kuin nenä päähän. Ohje on yhteen "purkilliseen", joten suurempaan satsiin kannattaa lisätä kerrointa. Ja makuvaihtoehtojahan riittää, kuvan versiossa mustikkaa, mutta oman maun mukaan.


1 rkl provenan täyskaurajauhoja
reilu 1 rkl sopivaa öljyä
(kookosöljyllä saa mukavan vivahteen makuun)
2 dl kaurajuomaa
1 tl perunajauhoja
(ripaus sokeria)

Mittaa kattilaan öljy ja kaurajauho. Kuumenna hetki niin, että jauhot turpoavat, varo ruskistamasta. Kaada joukkoon 1½ dl kaurajuomaa ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Nosta kattila levyltä. Mittaa loppu kaurajuoma (½dl) sekä perunajauhot kuppiin ja sekoita niistä suurus. Kaada suurus kattilaan ja käytä levyllä vielä niin, että seos pulpahtaa. Anna jäähtyä ja lisää haluamasi makuaine. Jäiset marjat voi lisätä lämpimäänkin seokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti