3 dl vettä
1 rkl psylliumia
1 rkl siirappia
½ pss kuivahiivaa
½-1 tl suolaa
1 dl puhdaskaurahiutaleita
½ dl tattarileseitä
1 rkl pellavansimeniä
n. 2 dl provenan täyskaurajauhoa
n. 1 dl tattarijauhoa
3 rkl sopivaa öljyä
(käytin oliiviöljyä)
Mittaa kulhoon lämmin vesi, psyllium, hiiva ja siirappi. Anna seisoa kymmenisen minuuttia. Lisää suola, öljy ja kuivat aineet ja alusta taikinakoukulla viitisen minuuttia. Taikina saa olla rakeenteeltaan suht jämäkkää, mutta ei kuitenkaan kovaa. Mutoile taikinasta pellille reikäleipä öljytyin käsin. Kohota leipää 20 minuuttia ja paista 200 asteessa reilut puoli tuntia. Parempi liian pitkään kuin liian vähän pätee näissä runsaskauraisissa. Leivän on hyvä antaa jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti