keskiviikko 22. elokuuta 2012

Broiler-kasvispihvit

Voitte uskoa, että broilerin ollessa meidän perheen nk. ainoa täysin vapaasti syötävä liha, ei kanaruoka enää nauti koko yleisön suosiota. Kaveria käy sääliksi, vaikka luulen ettei pikkuihmistä ainakaan vielä lihaosaston yksitoikkoisuus kismitä. Silti sitä tahtoo tarjota pikkuiselle vaihtelua makumaailmaan. Jauheliharuoat ovat siitä kiitollisia, että samalla kertaa saa tosi vaivattomasti tekaistua kahta erilaista.

 
Samapa tua pilkkooko kaksi sipulia yhteen vaikko kahteen kippoon. Samalla saa tyydytettä muun poppoon mielihaluja, kun eri versiot voi kiertoilmalla paistaa samassa uunissa. ONNEKSI kaveri kestää munan ja maidon hengailun yhteisessä uunissa. Ei silti, broiskupihvit olivat huisin hyviä, mutta kyllä nuo fetajuustolla ja yrteillä maustetut aikuisten mallitkin menivät kuumille kiville. Jotenkin ihanaa on se, että esikko valitsi tälläkin kertaa allergiaversiot omalle lautaselleen, perusteluna niiden parempi maku. =)



400g broilerin jauhelihaa
1 dl perunasosetta
1 dl raastettua kesäkurpitsaa
1/4 paprikaa pieninä kuutioina
½ tl valkosipulijauhetta
1 tl persiljaa
½ tl kuivattua basilikaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään yhteen ja muotoile taikinasta pellille pihvejä. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti