torstai 4. huhtikuuta 2013

Taatelikakku ton-ton-ton


250g kuivattua taatelia
3 dl vettä
½ dl sokeria

½ dl kookosöljyä
½dl auringonkukkaöljyä
1 prk piltti omenasosetta
½ tl suolaa
½ vaniljatanko
½dl liotetteja kurpitsansiemeniä
vajaa 1 tl omenaviinietikkaa
1 dl provenan tätskaurajauhoa
1 dl tattarijauhoa
1 dl perunajauhoa
1 tl psylliumia
1½ tl leivinjauhe
½ tl ruokasoodaa

Mittaa taatelit, vesi sekä sokeri kattilaan keitä niitä miedolla lämmöllä kunnes taatelit ovat pehmenneet. Lisää kuumaan seokseen kookosöljy ja anna sen sulaa. Lisää sitten auringonkukkaöljy sekä vanilja, sekoita ja anna seoksen jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen seokseen viinietikka, lioteut kurpitsansiemenet sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada sitten voideltuun jauhotettuun kakkuvuokaan. Voitelin vuoan auringonkukkaöljyllä ja jauhotukseen käytin karkeaa riisijauhoa. Riisihän on ollut meillä nyt varovaisessa kokeilussa. Paista kakkua 200 asteessa noin puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti