torstai 4. huhtikuuta 2013

Jauhelihapiiras ton-ton-ton

Suolaiset piirakat ovat meidän perheen rajoitteilla ihan oma juttunsa. Pohjan tekeminen ilman voita ja margariinia on ensimmäinen haaste, eikä kaiketon täytekään aina onnistu niin helposti. Yleensä kun tällaisissa tuppaa olemaan aina kermaa, kermaviiliä, munaa ja juustoa. Tämä maistui ilman edellä mainittuja koko perheelle erittäinkin hyvin. Pohjasta tuli suhteellisen jämäkkä ja reunat olivat tosiaan rapsakat, mutta vielä ihan miellyttävää syötävää kuitenkin.


Pohja

1 dl tattarijauhoja
1 dl provenan täyskaurajauhoja
3/4 dl perunajauhoja
½ tl psylliumia
1 dl puhdaskaurahiutaleita
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
½ dl oliiviöljyä 
1 1/4 dl vettä

Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää niiden joukkoon vesi sekä öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja painele öljytyn piirasvuoan pohjalle. Pistele taikina haarukalla.

Täyte

400g porsaan jauhelihaa
2 sipulia
1 paprika
1 dl suolakurkkua (euroshopper)
suolaa, mustapippuria, valkosipulirouhetta, yrttejä
n. 2 dl pizzajuustoketta (saa olla reilusti löysää)

Paista jauhelihaa pannulla ja kuutioi sillä aikaa sipulit, paprika sekä suolakurkut. Lisää sipulit ja paprikat jauhelihan joukkoon kypsymään. Mausta jauheliha ja lisää suolakurkkukuutiot kypsän lihan joukkoon.

Esipaista piirakkapohjaa 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa ja levitä sen jälkeen pohjan päälle jauhelihatäyte, johon on sekoitettu puolet juustokkeesta. Valuta loppu juustoke täytteen päälle ja paista piirakkaa vielä noin 20 minuuttia. Viimeiset 5 minuuttia paistoin kiertoilmalla ihan pinnan värin vuoksi.

1 kommentti:

  1. Tätä täytyy joku kerta tehdä kun on niin hyvän näköistä!:)

    VastaaPoista