lauantai 20. huhtikuuta 2013

Jauhelihapannari (ton-ton-ton)

Tämä oli hyvää. Ohjeessa osa jauhoista on riisiä syystä, että riisi oli meillä juuri pannaripäivänä kokeilussa. Riisijauhon tilalla voi hyvin käyttää kauraa taikka tattaria. Tässä ohje kuitenkin ihan umpirehellisenä. Kuvakin on kiireessä otettu huonosti valottunut räpsäisy, joka ei todellakaan tee pannarille oikeutta. Mutta periaate kuvallisista ruokaohjeista pitää tässäkin kohtaa. :D


400 g porsaan jauhelihaa
1 purjosipuli
3 valkosipulin kynttä
suolaa, mauste- ja mustapippuria, paprikajauhetta
3/4 dl pienittyä suolakurkkua (euroshopper)

1l kaurajuomaa (oatly luomu)
5 dl oolannin perunamuussiainesta
2 dl provenan täyskaurajauhoa
1 dl tattarijauhoa
1 dl täysriisijauhoa
1 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
½ dl oliiviöljyä 
1 tl suolaa

Halkaise purjo ja huuhtele se. Pilko purjo ja valkosipulin kynnet. Paista jauhelihaa hetki pannulla ja lisää joukkoon sipulit. Paista vielä tovi ja mausta. Lisää suolakurkku vasta aivan kypsennyksen loppuvaiheessa.

Kaada kattilaan puolet kaurajuomasta ja sekoita joukkoon perunamuussiaines. Kuumenna sen verran, että seos on tasaista. Nosta kattila liedeltä ja kaada joukkoon loput kaurajuomasta. Mikäli seos ei jäähdy tässä vaiheessa riittävästi, odota vielä hetki. Lisää jäähtyneeseen seokseen jauhot, leivinjauhe, suola ja öljy. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina pellille öljyllä voidellun leivinpaperin päälle. Ripottele pannarin pinnalle jauhelihatäyte. Painelin jauhelihaa paikoin lusikalla paremmin taikinan sisään. Paista pannaria 200 asteessa 30-40 minuuttia. 

2 kommenttia:

  1. Ihanan helppotekoinen ja näyttää herkulliselta njam! :)

    VastaaPoista
  2. Mukava että jaksat aina kommentoida. Pitäisi varmaan itsekin kunnostautua sillä rintamalla. :D
    Ja tämä tosiaan oli herkkua, kannattaa kokeilla. Ehkä parhaimpia meidän perheen suolaisia tämä.Maistuu varmasti rajoittuneiden lisäksi myös kaikesti vapaaruokailijoillekin. ;)

    VastaaPoista