torstai 24. tammikuuta 2013

Teeleivät 2 kpl

Tällä kertaa keittiössämme valmistui teeleipää. Miksenköhän aiemmin ole älynnyt näitä vääntää. Ollaan jotenkin näissä helpoissa leivissä jumiuduttu rieskalinjalle. Yksi syy teeleipien karttamiseen saattaa olla lapsuuden traumat äitini leipomista teeleivistä, joihin hän aina tykkäsi laittaa kuminansiemeniä. Maistui muuten läpi, vaikka nyppi pois. :D


1 dl kaurajuomaa (Oatly luomu)
2 dl sopivia jauhoja 
 (käytin puolet provenan kaurajauhoa ja puolet tattarijauhoja) 
2 tl psylliumia
1½tl leivinjauhetta
suolaa
½dl sopivaa öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon neste sekä öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja taputtele pellille kaksi piyöreää leipästä. Ripottelin pinnalle hieman kaurahiutaleita ja pellavansiemeniä. Ne kannattaa painella kevyesti taikinan sisään, niin eivät syödessä sotke niin pahasti. Leivät leikkasin taikinapyörällä lohkoiksi. Paistoin leipiä 250 asteessa vajaat 15 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti