perjantai 25. tammikuuta 2013

Tattarisuklaa


50g kookosrasvaa
1 1/4 dl tomusokeria
3/4 dl kaakaojauhetta (van houten)
½ tl aitoa vaniljaa 
ripaus suolaa

Sulata kookosrasva ja lisää siihen tomusokeri, kaakao, vaniljan siemenet sekä suola. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi tattarimurot. Painele massa tasaiseksi tiiviiksi kerrkseksi leivinpaperilla vuoratun astia pohjalle. Nosta jääkaappiin kovettumaan. Leikka kovettunut levy terävällä veitsellä annospaloiksi. Säilytä jääkaapissa.

3 kommenttia:

  1. Mukavaa alkanutta vuotta :) -tulin vierailulle pitkästä aikaa! Meillä tykätään kanssa tällaisesta suklaasta riisipuffien tai quinoa-murujen kanssa! On tullut monta kertaa mieleen että makumaailma on laajentunut itselläkin :) Herkulta näyttää!

    VastaaPoista
  2. Onpas kiva viestiä pitkästä aikaa. Taajaan tulee vierailtua, mutta kommentoinnin tarvetta ei ole tainnut olla. :D

    Tämä on niin legendaarinen, vaikka hieman eroaa siitä lapsuuden riisimurosuklaasta, ehkä parempaa. Jäi kiinnostamaan guinoamurut. Onko niitäkin saatavana murontapaisina?

    Aurinkoista kevättalvea teidän perheelle!

    VastaaPoista
  3. Voi lapsuudessa meilläkin aina tehtiin viikonloppuherkkuja ricecrispies-muroista :)-ja nämä uudet versiot on kyllä maistuvampia! Quinoamuroja meillä on syöty pussi jos toinenkin -tosin nyt Allermiinan konkurssin jälkeen en tiedä mistäpäin lähden ostamaan -varmaan Punnitse&säästä tai Ruohonjuuri...Ne on aika tavalla samanlaisia kuin tattaripuffit ja amaranttipuffit.. Meillä tulee kaura kokeiluun jossain vaiheessa niin pitää tulla uudelleen silmäilemään kauraleivonnaisia -meillä on on käytössä vain tuo riisi&quinoa&amarantti tähän asti -ja tapioca&perunajauho&siemenja pähkinäjauhot...Kauraa itse syödään miehen kanssa, mutta niihin leivonnaisiin usein sujautan kananmunan tai piimää... :) -viikonloppua!

    VastaaPoista