keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Omenapiirakka


n. 3/4 dl kookosöljyä
1 dl sokeria
(vaniljaa)
½ tl suolaa
½ prk piltin omenasosetta
½ dl kaurajuomaa (Oatly luomu)
1 rkl pellavaruohetta
½ tl psylliumia
½ dl perunajauhoja
½ dl tattarijauhoja
1½ dl provenan täyskaurajauhoa
1/4 tl ksantaania
1 tl leivinjauhetta
2 luomuomenaa
sokerikanelia

Mittaa lasiin kaurajuoma ja sekoita siihen pellavarouhe sekä psyllium. Vatkaa huoneenlämpöinen kookosöljy ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon omenasose sekä kaurajuoma, johon pellavarouhe ja psyllium on sekoitettu. Sekoita hyvin ja lisää sitten loput keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita vain sen verran, että saat aikaan tasaisen taikinan. Levitä taikina tasaiseksi irtopohjavuokaan. Vuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperia. Lado taikinan päälle omenaviipaleet ja ripottele omenoiden päälle sokerikanelia. Paista piirakkaa 200 asteessa noin puoli tuntia. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. Parhaimmillaan koostumus on seuraavana päivänä, mutta piirakka pitää tällöin muistaa ottaa jääkaapista tuntia paria ennen tarjoilua, jotta se pehmenee. Kookosöljy kun kovettuu jääkppilämpötilassa aikas kovaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti